Roligt men stressande och lite för flamsigt

FILMEN

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) är kvinnan som klarar allt. Hon har en bra karriär, en man hon älskar (Greg Kinnear) och två barn som är hennes allt. Livet snurrar på i 120 och för alla i Kates närhet är det ett stort frågetecken hur hon klarar av att jonglera med alla bollar hon har i luften. En dag får hon sin största chans i karriären och hon bara måste ta den trots att det kommer att gå ut över familjen. Tillsammans med sin nya uppdragsgivare (Pierce Brosnan) ska hon ro i hem en stor kund åt företaget men till vilket pris?

Det här är lättsamt och lite tramsigt, men ändå okej. Sarah Jessica Parker är perfekt i rollen som den stressade mamman som försöker kombinera karriär och familjeliv. Man behandlar de typiska kvinnofällorna men jag upplever att man samtidigt stärker dem, i stället för att försöka ta hål på dem. Eller så är det bara så att det är så här livet verkligen ser ut för kvinnor som vill lyckas med både familjen och karriären och det är ju verkligen sorgligt i så fall. Men jag kan tänka mig att många kvinnor känner igen sig i problematiken. Att SJP besitter en stor komisk talang är känt för oss som har koll på henne sedan tidigare och att ha fått henne i rollen är smart.

Jag gillar filmen och den kemi som Kate har både med sin man och med sin uppdragsgivare. Men det är ett sådant galet högt tempo filmen igenom att det gör mig lite stressad. Det är säkert genomtänkt eftersom det då blir lättare att verkligen ta till sig Kates stressade tillvaro.

Man har även valt att göra små korta sekvenser där människor i Kates närhet uttalar sig i form av små korta intervjuer, det vet jag inte riktigt om jag gillar. Däremot är det ett smart sätt att enkelt få in information som för handlingen framåt.


EXTRAMATERIALET

En sex minuter lång intervju med Allison Pearson som är författaren bakom boken som filmen är baserad på.


TRE SAKER

1. En betydande biroll görs av Olivia Munn och hon är störtskön. Hon är en skön motsats till SJP:s roll och i scenen när de håller en presentation och Munns karaktär sover är riktigt rolig.

2. SJP nominerades för sin insats i denna film till en Razzie för värsta skådespelerska. En Razzie är motsatsen till Oscars. Det tycker jag var lite väl hårt, jag gillar hennes insats.

3. Filmen har en hel bunt med kända namn. Förutom de som redan har nämnts spelar även Kelsey Grammer, Christina Hendricks, Jane Curtin, Jessica Szohr och Busy Philipps med i filmen.


MARIA EREMO (2012-03-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Samtal med bästsäljande författaren Allison Pearson
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA