Kane är tillbaka, ondare än någonsin

FILMEN

Kelsey Grammer är tillbaka som borgmästare Tom Kane. Han är fortfarande sjuk och nu börjar det märkas. Han gör dock allt för att dölja det och det finns faktiskt inget han inte skulle göra för att lyckas med att dölja sin sjukdom. Han går längre än han gjort tidigare men han försöker även bli fri från de visuella problem sjukdomen medför. Han besöker ett sjukhus i Kanada där man utför alternativa behandlingar och till en början fungerar det riktigt bra för Kane. Men som alla säkert kan räkna ut är det inte helt lätt att hålla en borgmästare gömd under några dagar...

Vi får en del nya karaktärer där Ian Todd (som har en riktigt mörk hemlighet) och Mona Fredricks gör störst intryck men vi får även återse Toms fru Meredith, hans dotter Emma, Ben Zajac, Kitty O’Neill med flera. Överlag passar både skådespelare och karaktärer väldigt väl in i serien.

Under säsongens gång får vi följa Kanes kamp för att få göra om ett kontroversiellt bostadsområde på ett minst sagt kontroversiellt sätt, hans kamp mot sin sjukdom och hans kamp mot pressen som vill avslöja allt om hur han brutit löften, hur han kostat staden en massa pengar och till slut även han sjukdom. Kane lyckas dock hålla sig undan för det mesta men ibland är pressen obehagligt nära att avslöja honom.

Upplägget på säsongen är bra och det är kanske lite överdrivet ibland men jag gillar det. Kane är en elak liten rackare och jag skulle nästan vilja jämföra honom lite med J.R. Ewing i "Dallas" och dennes sätt att köra över allt och alla för att få sin vilja igenom och under säsongen får vi även se en verkligen mörk sida av Kane. Den visar att han är villig att göra vad som helst, verkligen vad som helst för att sitta kvar på sin post. Det blir även intressant att se hur hans sjukdom påverkar honom. Han ser hallucinationer och döda medarbetare. Han skakar och hör saker som inte finns där. Han håller med andra ord på att bli galen... Eller?

Det finns några minus med säsongen också. Vi ser alldeles för lite av Kitty O’Neill. Hon hade en stor roll i första säsongen men här är hon rätt osynlig. Vi får inte riktigt veta allt om Ian och hans bakgrund vilket jag tycker man kunnat ge oss tidigare under säsongen i stället för i sista avsnittet. Och framför allt, detta är sista säsongen. Så är det. Tyvärr så la man ner serien och det gjorde man efter att andra säsongen spelats in så man fick inte ens chansen att ge den ett ordentlig slut vilket syns. Det är väldigt mycket som lämnas öppet och som vi nu aldrig får svaren på. Otroligt synd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Serien lades ner på grund av för låga tittarsiffror.

2. Kelsey blir bara bättre och bättre som Kane och hade bara publiken hängt kvar lite till tror jag detta kunnat bli en riktig långkörare.

3. Jag hade ingen aning om att Kelsey kunde se så elak ut innan jag såg "Boss".


HANS-ÅKE LILJA (2014-04-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2014
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA