The Expendables lillebror

FILMEN

Arnold Schwarzenegger är tillbaka och den här gången får vi action så det står härliga till. Nu brukar det ju vara det när herr Schwarzenegger dyker upp och den här filmen är inget undantag. Schwarzenegger spelar John Warton som leder DEA:s mest framgångsrika insatsstyrka. De krossar knarkgäng efter knarkgäng men så blir de giriga. Under ett tillslag stjäl de tio miljoner dollar och gömmer dem för att komma och hämta dem senare samma kväll. När de sen återvänder är pengarna borta. Trots detta misstänks gruppen för att ha tagit de tio miljonerna och under sex månader får de inte jobba utan mest sitta och vänta och gå på förhör medan de utreds.

Till slut ger polisen upp och de återinsätts i tjänst och till en början verkar allt vara som det ska. Men så blir medlemmarna i gruppen mördade en efter en. Frågan är nu vem det är som är ute efter dem? Knarkkartellen som de stal ifrån? Den som tog pengarna de stulit? Någon annan?

"Sabotage" är faktiskt förvånansvärt bra. Schwarzenegger har gjort en del svagare filmer sen han återvände till vita duken, men här fungerar det. Han ser dessutom riktigt hård ut med snaggat hår och han är fortfarande i kanonform trots att man nu kan se att han börjar bli till åren. Förutom Schwarzenegger får vi även se Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard, Mireille Enos och Max Martini. Filmen är med så fullmatad med actionhjältar att det nästan känns som en lillebror till "The Expendables". Alla gör sina karaktärer riktigt bra och tillsammans blir det ett riktigt bra gäng.

Är det något man ska klaga på är det kanske den biljakt i slutet av filmen. Där skjuts det ofantligt mycket men alla missar otroligt nog. Nog för att det brukar vara så men här blir det lite väl överdrivet. Inte ens jag skulle skjuta så illa. Men i stort är "Sabotage" en bra actionfilm och det lovar gott för Schwarzeneggers framtida filmer.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Rollen som Lizzy skulle först spelas av Malin Åkerman men när hon hoppade av gick den till Mireille Enos.

2. Handlingen sägs vara löst baserad på Agatha Christies bok "And then there were none".

3. Från början fanns det en sidohistoria där Brentwood skulle sätta dit en pappa som dödat sin dotter men den klipptes bort för att få upp farten på filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2014-08-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA