Ett imperium, tre arvtagare och en exfru

FILMEN

Empire är ett skivbolag som specialiserat sig på hiphop och R&B. Det leds av den förre sångaren och stjärnan Lucious Lyon. Lucious är döende i ALS och behöver en arvtagare. Hans tre söner Jamal, Hakeem och Andre tycker alla att just de ska ta över. Lucious tar chansen att utnyttja dem så mycket han kan och får alla att tro att just han har en chans att bli den nye ledaren.

Mitt i detta kommer dessutom Lucious före detta fru ut från ett 17 år långt fängelsestraff. Ett straff som hon fick för knarkaffärer som hon och Lucious hade innan hon åkte in och han skapade Empire. Nu vill hon ha sin del av kakan. Resultatet blir en familj i kaos som alla vill ha sin del av berömmelse, makt och framförallt Empire.

Som Lucious ser vi Terrence Howard och han gör verkligen rollen bra. Över lag har man lyckats väldigt bra med själva castingen. Sönerna spelas av Bryshere Y. Gray (Hakeem), Jussie Smollett (Jamal) och Trai Byers (Andre) och åtminstone för mig är alla tidigare okända. De fungerar dock riktigt bra här. Hakeem är rapparen som ska vara den tuffe. Jamal den känslige homosexuelle som vill komma ut men ständigt hålls tillbaka av sin far. Andre är den enda som inte är musiker utan i stället jobbar med Empires ekonomi. Alla är perfekta.

Den enda som känns som lite för mycket är Taraji P. Henson som Cookie. Hon känns överspelad och lite på gränsen av att bli en karikatyr i stället för en karaktär vilket inte känns bra. Hon tonas ner lite ju mer serien pågår (eller kanske vänjer man sig) men i början är hon definitivt för mycket. Det passar dessutom dåligt in med övriga karaktärer i serien. Nu ska jag dock låta det vara osagt hur mycket av detta som är Taraji eller om det är så rollen är skriven. Jag gissar på det senare men jag vet inte.

Över lag är serien riktigt bra och jag gillar karaktärerna (förutom Cookie då) och jag ser redan fram emot nästa säsong som beräknas få premiär i USA i mars 2016.


EXTRAMATERIALET

En mängd av de musikframträdanden som vi ser i serien får vi här se i sin helhet. Kul, men jag hade föredragit lite mer bakom kulisserna.


TRE SAKER

1. En mängd kända ansikten dyker upp. Bland annat ser vi Snoop Dogg, Mary J Blige, Patti LaBelle och Gladys Knight.

2. Även Naomi Campbell och Raven Symoné (känd från "Cosby") dyker upp i roller.

3. Alla låtar i serien är original för serien och skrivna av Tim Mosley (Timbaland).


HANS-ÅKE LILJA (2015-11-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2015
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Musikvideos
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA