Missförstånd och otur

FILMEN

Familjen Sidwell är på semester. För dem en väldigt viktig semester. Familjen håller, av för oss tittare än så länge okänd anledning, på att falla sönder och denna resa är ett sista försök att hålla den samman. Föräldrarna Nate och Robin och sönerna Shane och Kenny satsar allt på ett kort, vissa mer än andra.

Samtidigt pågår ett värdetransportrån en bit därifrån och polisen sätter upp vägspärrar. Nu vill det sig inte bättre än att rånarna väljer familjen Sidwells bil att gömma de fyra miljoner dollar de kommit över för att på så sätt kunna ta sig igenom vägspärrarna och sen återta bytet. Då familjen Sidwell inte stämmer in på signalementet av rånarna räknar de med att de inte ska få några som helst problem med polisen. Vilket de heller inte får men när det sen blir dags att ta tillbaka pengarna går allt fel och familjen Sidwell befinner sig helt plötsligt i en situation som ställer allt på sin spets.

"Transit" är en riktigt bra film. Handlingen fungerar. Skurkarna fungerar, familjen Sidwell fungerar… nästan. Jim Cavezel som spelar Nate passar inte alls in. Han gör sin roll dåligt och jag får ingen som helst sympati för hans situation. Man tycker synd om resten av familjen men inte honom. Och det beror mer på att Caviezel gör en dålig insats än att karaktären Nate är osympatisk. Tyvärr.

Men trots detta är filmen bättre än jag trodde den skulle vara och både James Frain och Harold Perrineau gör riktigt bra insatser som två av rånarna.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Harold Perrineau känner de flesta säkert igen från "Lost".

2. James Frain syntes i säsong 3 av "True Blood" och säsong 9 av "CSI: Miami".

3. Filmen har fått taglinen "This is not a perfect getaway". Känns sådär va?


HANS-ÅKE LILJA (2012-07-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA