Vi har sett det förut

FILMEN

Det här har vi då verkligen sett förut. Kvinna blir bedragen av sin man, tar barnen och flyttar, försöker hitta sig själv igen, blir kär i yngre man och får panik. Gör slut och blir olycklig. Nej, kanske inte exakt just så, men nästan.

"The Rebound" handlar nämligen om Sandy (Catherine Zeta-Jones) som upptäcker att äkta maken är otrogen mot henne. Hon flyttar från det stora huset och in till staden och med sig tar hon barnen Frank och Sadie. Hon får snabbt tag på ett nytt jobb och en lägenhet. I samband med lägenhetsnappet träffar hon Aram (Justin Bartha) som är 25 år, medan Sandy är 40 år. Hur som så blir Aram nanny till barnen och nu börjar en vänskap att växa fram som så klart leder till kärlek.

Det här är inget nytt, det är en typisk romantisk komedi som man vet redan från start hur den kommer att sluta. Det som däremot är lite annorlunda är att Sandy är väldigt grabbig, älskar sport, svär och blir helt galen mellan varven, Aram däremot är mjuk, älskas av ungarna, han älskar dem tillbaka och han är en riktig mjukiskille.

Den här filmen har absolut sina ljusa stunder där jag skrattar rätt ut i vissa scener. Det är helt okej spelat och barnen är både supersöta och spelar bra. Däremot kommer filmen aldrig riktigt igång och sedan är den slut. Lite snopet och jag får aldrig någon känsla för varken karaktärerna eller för deras relation till varandra. Det här är ytterligare en i mängden.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Här har vi VM i särskrivning i undertexten. Vad krävs det för att få jobb som översättare?

2. Det händer en hel del sjuka saker som sagt. I en scen dejtar Sandy en man som mitt i deras kyss ute på gatan får syn på en bajamaja som han måste besöka. Men trots toalettbesöket fortsätter han konversationen med Sandy som tvingas prata med en bajsande man som mer än gärna kör upp sina händer i hennes ansikte senare under kvällen.

3. Ytterligare en sjukt rolig sak är när Arams pappa pratar om sin operation, han ska få ett nytt rövhål.


MARIA EREMO (2011-09-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA