Ungdomsfilm light

FILMEN

En liten varningsflagga åker upp när detta är en Nickelodeon-film, men lyckligtvis är filmen varken för barnslig eller för snäll. Faktum är att det är den första USA-producerade Nickelodeon-filmen som fick en PG-13-stämpel, vilket i det här fallet betyder att det är lite lite mildare sexreferenser och festande. Inget att uppröras över, för filmen håller sig i stora drag långt över bältet. Till exempel finns det inte en enda svordom i filmen. Ungdomsfilm light, alltså.

Oväntat nog är filmen betydligt roligare än vad jag hade trott på förhand. I sin helhet är "Fun Size" en ganska snäll och trevlig film som rullar fram på ett mjukt och behagligt sätt och är underhållande på ett lättare vis, men då och då skrattar jag till ordentligt och blir förvånad av det.

Ordentliga Wren (Victoria Justice) är laddad inför Halloween och festen hos den snygga musikerkillen. Det är slutspurten på high school och ser fram emot att gå på college, speciellt som hon då slipper sin jobbiga lillebror Albert (Jackson Nicoll) och mamman Joy (Chelsea Handler) som efter sin mans död börjat dejta yngre killar och beter sig allt märkligare och märkligare.

Men planerna går åt skogen när Wren tvingas ta hand om sin lillebror denna viktiga kväll och snabbt blir det genast värre när Albert försvinner och resten av natten går åt att leta rätt på honom, vilket innebär ett äventyr i sig för Wren och hennes vänner. Samtidigt har Albert ett helt eget äventyr och även mamma Joy är med om en del konstigheter när hon hamnar som katten bland hermelinerna på en ungdomsfest.

Upplägget är ganska välbekant, med en massa tokigheter som händer under en lång natt (andra exempel: "Supersugen", "Nick & Norah’s Infinite Playlist" och "Baksmällan") men det är en formel som fungerar, främst kanske för att det finns ett driv framåt genom berättandet.

Det finns som sagt riktigt roliga scener i filmen, och dessutom komiska karaktärer som sätter lite piff på historien. Thomas Middleditch är till exempel skön i rollen som ett butikbiträde som dras in i Alberts äventyr. Stor komisk tajming i hans skådespel.

Jag är positivt överraskad av "Fun Size".


EXTRAMATERIALET

Bakomfilmer till den här typen av filmer känns inte alltid som världens mest nödvändiga ting för så mycket finns inte att berätta om hur filmen gjordes. Här får vi i princip veta att filmens spelades in på natten i Cleveland och att det var så fantastiskt att jobba med den och den. Inte så spännande.

En liten specialare om Jackson Nicoll ger inte heller något speciellt mervärde, och dessvärre är bloopersblocket inte vidare roligt och de bortklippta scenerna tillför ingenting.

Avslutningsvis får vi en musikvideo till Carly Rae Jepsens "This Kiss", som jag inte noterade att den var med i filmen, men den spelas på alla skivans menyer. Kopplingen till filmen är möjligtvis att den utspelar sig på ett party. Vi får även en "making of" till videon vilket alltid känns aningens överflödigt.

Jag må låta lite väl negativ men inget av extramaterialet är något som tilltalar mig.


TRE SAKER

1. Wren har en otroligt schysst Def Jam Recordings-jacka på sig i filmen, som faktiskt visar sig ha en poäng och inte bara är en stylingdetalj.

2. På omslaget skymtar ni en lika schysst och väldigt gul Volvo av äldre snitt som dock i en av filmens roligaste scener blir sexuellt antastad av en gigantisk tupp...

3. En annan av de roligaste scenerna innehåller en katt som får en astmaattack. Otroligt kul.


ANDERS JAKOBSON (2013-04-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Paramount
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Making of, Jackson Nicoll - Trouble sized!, The Kiss - Music video, Making of The Kiss, Gag reel, Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA