Obehaglig och krypande

FILMEN

I "Pulse" får vi se hur Mattie, spelad av Kristen Bell som man kunnat se både i "Heroes" och "Veronica mars", slåss för att förhindra att de döda tar sig in i vår värld genom telefoner och datorer. Och faktum är att även om det inte låter speciellt bra så är det faktiskt just det.

Det hela börjar med att hennes före detta pojkvän, Josh, tar livet av sig efter att han genomgått en total personlighetsförändring. Mattie klandrar så klart sig själv för att hon inte såg vad som var på gång. Problemet är bara att även om hon hade märkt att något var fel hade hon inte kunnat förhindra det ändå. Hon får nämligen chansen när hennes andra kompisar börjar visa samma tendenser utan att lyckas.

Vad som hänt är att Josh hittat någon form av program på Internet som han lyckas ladda ner och köra. Vad han då samtidigt gör är att han öppnar en port som de döda kan använda för att ta sig igenom till vår dimension. När han väl upptäcker det skapar han ett virus för att slå ut systemet och på så vis förhindra att de använder det som en passage mellan världarna. Han misslyckas dock och nu är det fritt fram för döingarna att gå på jakt.

"Pulse" är rätt obehaglig emellanåt. Den är rätt mörk och dystert filmat och det finns hela tiden en krypande känsla som är väldigt obehaglig. Dessutom tycker jag att de fått till de döda väldigt bra. De påminner starkt om andar eller vålnader och är dessutom riktigt obehagliga. Sen kanske allt inte är helt logiskt men vem bryr sig när det funkar i övrigt?


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr.


TRE SAKER

1. En riktigt obehaglig scen är den när Matties vän Stone möter sitt öde.

2. Detta är en remake av den japanska filmen "Kairo".

3. Brad Dourif som vi kunde se som Grima Wormtongue i "Sagan om Ringen: Konungens återkomst" gör ett rätt intressant gästspel i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-04-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA