Äntligen tillåts Williams bli galen

FILMEN

I "One hour photo" får vi äntligen se Robin Williams som något annat än den där roliga gubben (eller gumman som i "Mrs. Doubtfire") han brukar spela. I "One hour photo" spelar han Sy som jobbar på det lokala varuhuset med att framkalla folks kort. Han är pedant och ser verkligen till att folk får bästa möjliga kvalitén på sina kort. Dessvärre har han även en förmåga att framkalla extra kopior av vissa kort. Kopior som han sen behåller själv.

Speciellt förtjust är han i familjen Yorkin vars kort han alltid gör en extra omgång av. Dessa använder han sen för att tapetsera väggarna med hemma och hans högsta dröm är att få bli delaktig i familjen Yorkin.

En dag får han dock fotobevis på att Will Yorkin bedrar sin hustru Nina och det kan han naturligtvis inte acceptera. Problemet är bara att han går för långt. Han nöjer sig inte med att se till att Nina får se bevisen för Wills otrohet. Sy går längre än så och allt för att Will sabbat den perfekta familjen. Den familj som Sy numera tror att han tillhör…

Som sagt ser vi här Robin Williams som något annat än den där roliga gubben och det är med lättnad och glädje jag kan konstatera att han klarar rollen galant. Faktum är att jag efter att ha sett "One hour photo" önskar att han lägger komedikarriären på hyllan och istället ägnar sig på att spela psykopat, för så bra är han faktiskt.

I vanliga fall brukar man ju alltid ha lite svårt att se en skådespelare göra roller utanför sitt fack eller den karaktär han förknippats med under väldigt lång tid men Williams klarar detta galant och inte en enda gång påminns jag om karaktären Mork i "Mork & Mindy" eller den hysteriskt skämtande personligheten han alltid visar upp när han syns i bild, vare sig det är i en roll eller privat. Här är han en psykopat och en störd bra sådan.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. I en liten roll som polis ser vi Eriq La Salle som de flesta säkert känner igen som Doktor Benton i "Cityakuten".

2. Kolla noga så kommer ni att se att numret 23 dyker upp väldigt ofta i filmen.

3. Då Williams är rätt hårig fick han raka både armarna och bröstet för rollen som Sy.


HANS-ÅKE LILJA (2003-02-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2003
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA