Lite småtrevligt utan överraskningar

FILMEN

I "License to wed" spelar Robin Williams en minst sagt ovanlig präst. Han kräver nämligen att de par han ska viga genomgår en kurs hos honom innan han går med på att viga dem. Och klarar de inte av kursen den eller om de bryter mot hans regler vägrar han att ställa upp som deras präst.

Låter det tufft? Jo, men även om kursen är väldigt tuff så är det med goda intentioner som pastor Frank tvingar sina par att genomgå den. Han har nämligen insett att skilsmässoprocenten är på tok för hög…och så kan vi inte ha det.

Paret som står i centrum i filmen är Sadie Jones (Mandy Moore) och Ben Murphy (John Krasinski). De ska under tre veckor genomgå pastor Franks tremånaderskurs och de får det inte lätt. Ibland tror jag faktiskt att Frank inte vill att de ska gifta sig. Han skyr nämligen inga medel för att testa dem. Han avlyssnar deras lägenhet och han försätter dem (framför allt Ben) i väldigt pinsamma situationer. Allt detta leder naturligtvis till slitningar mellan de två. De börjar bråka, de ställer in bröllopet och de är båda djupt olyckliga. Precis som man visste att det skulle bli.

Sen kommer det inte heller direkt som någon överraskning att de till slut lyckas hitta tillbaka till varandra och att filmen får ett just så lyckligt slut som man förväntat sig. "License to wed" är en lite småtrevlig film men samtidigt hopplöst förutsägbar. Den innehåller inte några större överraskningar utan allt flyter på mest som man förväntar sig att det ska.

Robin Williams spelar över sådär lite för mycket som man kommit att förvänta sig av honom och faktum är att filmens stora behållning istället är John Krasinski i rollen som Ben. Han är den som lockar till flest skratt medan Mandy Moore mest flyter med.

"License to wed" är med andra ord en småtrevlig film utan stora överraskningar.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett gäng bortklippta scener som faktiskt är hur kul som helst. Faktum är att det känns lite som en förlust att de inte är med i den färdiga versionen av filmen. Dessutom finns det en alternativ variant av pastor Frank och Bens "en mot en"-samtal som är riktigt rolig.

Dessutom får vi något som heter "Ask Choir Boy". Här kan vi välja mellan en massa olika filmklipp där folk ringer in till killen som spelar Robin Williams sidekick i filmen och ställa en massa frågor. Känns lite halvtrist och frågan är om någon orkar sitta och kolla igenom alla klipp…


TRE SAKER

1. Ett av proven Ben och Sadie ska gå igenom är att ta hand om två robotbebisarna och faktum är att dessa två robotbebisar är något av det konstigaste jag sett.

2. Det mest överraskande i filmen är när Ben levererar en (välförtjänt) rak höger rakt på pastor Franks haka.

3. Det är synd att Robin Williams nästan alltid spelar över lite. Det var kul för 20 år sen men nu är det mest jobbigt. Dessutom har han i "License to wed" fått filmvärldens mest tråkiga sidekick.


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Extra scener med valbart kommentarspår och Fråga korgossen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (4/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA