Lite småtrevlig familjefilm

FILMEN

Dan Sanders har tagit med sig familjen och flyttat från storstaden till de djupaste skogarna. Där ska han leda uppbyggnaden av ett enormt bostads- och affärsområde. Saken är bara den att för att göra detta måste han riva skogen och det gillar inte djuren.

Så med en tvättbjörn i täten bestämmer de sig för att göra livet surt för Dan och på så sätt få honom att ge upp. Det handlar om allt från att en skata knackar på hans sovrumsfönster hela natten till att ett gäng skunkar ser till att hans bil stinker. Dan har dessutom en excentrisk chef som ligger på honom hela tiden och kräver resultat.

Som vuxen är filmen rätt fjantig. Skämten har mycket med kiss och bajs att göra och det blir aldrig riktigt roligt även om den naturligtvis innehåller en del roliga scener. För de lite yngre är den naturligtvis riktigt rolig. Dock faller den då lite på pratscenerna som inte alltid är lätt att hänga med i. Filmen fastnar därför lite mitt emellan och kan inte uppskattas fullt ut av något av lägren tyvärr.

I rollen som Dan ser vi Brandon Fraser och han verkar ju ha gjort det till en vana att medverka i lite lagom larviga filmer och om det nu är ett medvetet beslut är han nog rätt nöjd med "Varning för vilda djur". Som hans fru ser vi Brooke Shields och, nja, hon gör väl inte sin mest minnesvärda roll här.

Sammanfattningsvis kan man saga att filmen duger som fredagsunderhållning för hela familjen när alla är lite trötta och inte så krävande när det gäller vad man ska titta på men annars lär den inte lämna något djupare intryck.


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller en del extramaterial, men inget av det känns speciellt upphetsande. Det roligaste är att se hur man gjorde med alla djuren och att Brandon inte var i närheten av ett enda djur under inspelningen. Vi får även en del roliga scener men det är mest när folk skojar till det lite och inte direkta misstag. Dessutom får vi en bakom kulissernafilm och några borttagna scener.

En hel del extra med andra ord men som sagt inget man hetsar upp sig över.


TRE SAKER

1. Specialeffekterna när det gäller djuren varierar väldigt. Ibland ser de väldigt bra ut och i andra scener ser det otroligt fejkat ut.

2. Både Steve Carell och Jeremy Piven var påtänkta för huvudrollen innan den gick till Brandan Fraser.

3. Kolla eftertexterna. Där parodieras nämligen ett gäng scener ur kända filmer och musikvideos.


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Roliga extraklipp, Borttagna scener, Att arbeta med djur och Bakom kameran
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA