Rätt bra pappret…

FILMEN

"Trubbel i paradiset" har alla förutsättningar att bli bra. Det är nämligen sällan man ser så många kända ansikten i en och samma film som här. Filmen handlar om fyra par som varit vänner länge och när ett av dem, Jason och Cynthia, får problem med äktenskapet gör naturligtvis de andra allt de kan för att hjälpa dem. Vad de vill är dock inte helt lätt att hjälpa till med. Jason och Cynthia vill nämligen åka till en ö där de ska gå en kurs för att rädda äktenskapet. Problemet är bara att det är för dyrt för dem att åka själva och det är här de andra kommer in. Om alla fyra paren anmäler sig får de rabatt och på så vis får Jason och Cynthia råd. Efter viss övertalning går de andra med på det och allt verkar frid och fröjd, men när de anländer visar det sig dock att detta inte alls är vad de väntat sig.

Filmen är rolig, det är den. Jag skrattar gott flera gånger, men ibland blir den lite för förutsägbar och överdriven. Karaktärerna funkar för det mesta, men inte alltid. Det hela känns som en hyfsat bra komedi, men tyvärr har man inte orkat ända fram och jag tycker verkligen att det är tråkigt att det inte blir bättre, speciellt med alla dessa kända ansikten i filmen.

De som syns i filmen är nämligen följande: Vince Vaughn och Malin Åkerman som Dave och Ronnie, Jason Bateman och Kristen Bell som Jason och Cynthia, Jon Favreau och Kristin Davis som Joey och Lucy och dessutom ser vi Jean Reno (Léon) som terapeuten Marcel. Som sagt, det är många kända ansikten syns i filmen.

Mitt problem är dock att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad som gör att jag inte fullt ut gillar filmen. Den har scener som är väldigt roliga. Speciellt när de fyra paren är hos sina psykologer. Dessa scener innehåller många roliga situationer. Men något gör att jag, när eftertexten rullar, ändå inte är nöjd. Filmen är helt klart sevärd men inte mer, så mycket kan jag utan problem konstatera…


EXTRAMATERIALET

Det finns rätt mycket extramaterial med på DVD:n. Vi får bland annat ett alternativt slut (som man som tur är inte använde i filmen) där gänget kommer tillbaka till Chicago. Vi får se när skådespelarna skrattar sig genom scener samt bortklippta och förlängda scener. Tabbarna är rätt kul och några av de borttagna scenerna borde kanske fått vara kvar men annars är det inget speciellt uppseendeväckande med detta.

Roligast är dock höjdpunkter från terapiscenerna. Dessa kom inte med i filmen men är riktigt roliga. Vidare får vi också höra mer om hur fint det var på Bora Bora där filmen spelades in, lite bakom scenerna på filmens Yogascener samt ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. Tre av scenerna som syns i filmens trailer (som inte finns med på DVD:n) återfinns bland de borttagna scenerna istället för i filmen…

2. På den engelska filmaffischen togs de två svarta skådespelarna Faizon Love och Kali Hawk bort. Den officiella anledningen var att man ville framhäva de andra skådespelarna för att de var mer kända i England... Låter som struntprat om ni frågar mig.

3. Vince Vaughns karaktärs pappa i filmen spelas av hans riktiga pappa Vernon Vaughn och dessutom är hans syster Victoria Vaughn exekutiv producent till filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-04-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Alternativt slut: Tillbaka i Chicago, Tabbar & tavlor, Borttagna scener, Förlängda scener, Höjdpunkter från terapin, På plats i paradiset - filminspelningen på Bora Bora, Mer om Yoga och Kommentarspår
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA