En svag uppföljare riktad till de yngre

FILMEN

Första filmen om R.L. Stine och hans kreationer var riktigt rolig och jag såg faktiskt fram lite emot att se uppföljaren, men den faller snart plattare än en pannkaka. Här får vi följa töntarna Sam och Sonny som driver en skrotfirma. De samlar upp skräp och får som betalning behålla allt de tycker verkar intressant. En dag hittar de buktalardockan Slappy som visar sig ha magiska krafter. Till en början verkar han vänlig och hjälper Sam och Sonny komma undan skolans bråkstakar men snart visar det sig att Slappy vill ha en familj och tycker Sonnys skulle fungera bra.

Då detta händer under Halloween så passar det ju bra att Slappy kan väcka saker till liv. Han väcker upp alla Halloweendekorationer och beordrar dem att fånga in Sonnys mamma som nu ska bli Slappys mamma. Man knyter ihop filmen med den första genom att låta Slappys historia vara en outgiven historia av R.L. Stine som både här och i första filmen spelas av Jack Black. Här är han dock bara med lite på slutet och tillför inte speciellt mycket.

Tyvärr blir känslan av barnfilm lite för stark här och den är inte alls lika rolig som den första filmen. Några scener är lite kul och vissa specialeffekter fungerar men mer än så blir det tyvärr inte. Inte för mig i alla fall. Möjligen attraheras en yngre publik mer av denna än vad jag gör…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt trist om jag ska vara ärlig. Vi får se lite hur filmen spelades in och hur monstren skapades men mycket handlar om Slappy och att sitta och se dockan prata och skådespelarna agera med honom är inte speciellt roligt. Nä, detta kan man klara sig utan. Dessutom finns det bara textat på tyska och japanska. Dåligt!


TRE SAKER

1. Kanske ville Jack Black inte vara med men ville han det gjorde man ett misstag som inte använda honom mer.

2. Även den här gången gör den riktige R.L. Stine en cameo. Den här gången som en presentatör på prisutdelningen i slutet av filmen.

3. Det finns två kopplingar till Stephen Kings "Det" i filmen. Dels så spelar Jeremy Ray Taylor som spelar Ben i "Det" Sonny (han är mycket sämre här) och dels så ser R.L. Stine en svävande röd ballong och säger "Jag VISSTE att jag hade den idén först".


HANS-ÅKE LILJA (2019-03-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2019
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Deleted Scenes, Gag Reel!, Thrills & Chills - The Making of Goosebumps 2,
Meet the Monsters, Science with Slappy, Slappy-Oke Sing Alongs, Junk Brothers - Call Now!, Slappy's Audition
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA