Nutid och dåtid i en bra blandning

FILMEN

I "Catch .44" ser vi skådespelare som Bruce Willis, Malin Åkerman och Forest Whitaker och alla är sådär bra som man vill att de ska vara. Willis har visserligen en rätt liten roll men han förvaltar den väl. Åkerman som man lätt kan tro ska bli lite flamsig klarar sig helt okej här. Och Whitaker… han är som han alltid är, lysande! Whitaker är helt klart filmens största behållning, det och sättet den är filmad på.

Filmen handlar om tre tjejer, Tes, Kara och Dawn. Tes spelas av Åkerman och Dawn av Deborah Ann Woll som många säkert känner igen som Jessica i "True Blood". Tjejerna ska på uppdrag av Mel undersöka en knarktransport som pågår i Mels område. Det ska dock visa sig vara en fälla som straff för ett misstag tjejerna gjort under ett tidigare uppdrag…

Filmen hoppar rätt friskt i tiden. Vi får se nutid blandas med dåtid för att sen återvända till nutid ur någon annans perspektiv för att sen gå tillbaka till dåtid. Detta är ett väldigt effektivt sätt att berätta en historia på och här lyckas man dessutom göra det snyggt och inte allt för krångligt. Och som sagt, man har Forest Whitaker som här visar hur bra han är när han låter sin karaktär visa många sidor av sin personlighet. Brilliant.

"Catch .44" var riktigt underhållande och vad som först såg ut att vara en dussinfilm visade sig faktiskt vara en rätt speciell och bra film.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. När Whitakers karaktär dödar polisen och tar på sig hans uniform har blodet på den mirakulöst nog försvunnit.

2. Filmen är väldigt grafisk och man drar sig inte för att visa hur folk skjuts till både höger och vänster.

3. Jag gillar verkligen hur filmen är inspelad. Just detta med att man hoppar fram och tillbaka i tiden och varje gång avslöjar lite mer av vad som hänt/händer är riktigt snyggt gjort.


HANS-ÅKE LILJA (2012-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA