Men vad F-N, Stiller?!

FILMEN

Jag trodde att "Grannpatrullen" skulle vara en rolig film om ett gäng medelålders män som tar på sig som sin uppgift att hålla grannskapet säkert. Jag trodde att det skulle vara små förvecklingar som var roliga, så blev det inte!

Första varningen borde ha varit att Jonah Hill är med. När han är med brukar det vara mycket kiss-, bajs- och sexskämt. Andra varningen var i början av filmen när nattvakten på det köpcenter som Stillers karaktär Evan är chef för mördas. Det är nu man börjar krångla till det och blanda in aliens i handlingen.

Jag hade lite rätt när jag gissade att filmen handlade om ett gäng medelålders män som tar på sig som sin uppgift att hålla grannskapet säkert. Det gör den. Dock är de alla (lite med undantag för Evan) på samma nivå som en tolvåring när det gäller sexskämt och på en treårings när det gäller kiss- och bajshumor. Med andra ord, allt är så löjligt att man skäms mer än man skrattar. Här står Vince Vaughn, stor som ett hus och definitivt för gammal för denna typ av humor och undrar hur det går till när man lämnar ett spermaprov. Den enda som man kan ha lite förståelse för är Richard Ayoade som spelar Jamarcus. Han är färskare i branschen än de andra och såg förmodligen detta som en jättechans att få vara med i en film med tre andra stora skådespelare. Tji fick han.

Nåväl, grannpatrullen kommer en rymdinvasion på spåren och det ska visa sig att de måste förstöra en sändare som annars kommer att användas för att kalla på en flotta med rymdskepp som ska förstöra jorden. Ingen tror dem så de måste fixa det själva. Rymdgubbarna dödar man naturligtvis genom att skjuta dem i skrevet där deras hjärna sitter. Frågor på det?


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är en blandning i samma löjlighet som vi ser i filmen och massa inbördes beundran och jag kommer på mig själv med att ha svårt att sitta och titta på det utan att vilja snabbspola. Dessutom får vi en trailer för filmen som om man ser den innan filmen förstör hela handlingen…


TRE SAKER

1. Chris Tucker var påtänkt för rollen som Jamarcus. Han är nog nöjd nu så här i efterhand att han inte tog/fick den.

2. I filmer brukar man ju som bekant inte behöva ladda om vapnen men här tar man just detta till nya höjder.

3. Hade det inte varit för alla sexskämt hade filmen kunnat bli riktigt kul, i stället för som nu mest pinsam.


HANS-ÅKE LILJA (2013-01-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2013
Bolag: FOX
Tema: Aliens
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Gag reel, Jonah alternate takes, Watchmakers, Alien invasion & you and Casting the alien.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA