Ordleken med namn fortsätter

FILMEN

"Little Fockers" är tredje filmen om Gaylord Focker, eller Greg som han kallas, hans fru Pam och deras föräldrar. När de träffades i första filmen utsattes Greg för svärfadern Jacks grymma kontroll. Jack som är en före detta spion tog till alla knep för att se så Greg hade rent mjöl i påsen. I andra filmen var det dags för Pams föräldrar att träffa Gregs minst sagt excentriska föräldrar. Nu i tredje filmen har Greg och Pam fått tvillingar och det drar ihop sig till deras femårsfest.

Jack är som vanligt misstänksam och efter att hans andra dotter bedragits av sin man är Jack nu extra misstänksam mot Greg. Så, när Greg ska promota ett potensmedel tillsammans med en snygg representant från läkemedelsbolaget, Andi, är det som upplagt för problem.

Ben Stiller och Robert De Niro är perfekta som Greg och Jack och det är framförallt deras film. Barbara Streisand och Dustin Hoffman dyker upp som Gregs föräldrar och Blythe Danner som Pams mor. Dessutom får vi se Owen Wilson som Kevin igen, Jessica Alba som Andi och Laura Dern som rektorn för skolan där Greg och Pam försöker få in tvillingarna. Alla gör bra ifrån sig även om karaktären Andi känns på gränsen till för överdriven.

Förvecklingarna är många och det är väldigt ofta det skämtas om Gregs namn vilket ju är väldigt tacksamt att skoja med. Faktum är dock att man lyckats rätt bra med att få skämten roliga och inte bara snuskiga och jag är faktiskt lite förvånad att man lyckas så bra denna tredje gång.


EXTRAMATERIALET

En hel del extramaterial bjuds vi på och som vanligt blir det bortklippta scener, gag reels och dessutom en alternativ början och ett alternativt slut. Det mesta tillför kanske inte så mycket men skulle heller inte skadat om det fått varit kvar. Vi får även se lite av hur filmen gjordes i form av tre bakom kulisserna-filmer, en om själva filmen och sen några som fokuserar lite mer på specifika karaktärer och de som spelar dem.

En annan dokumentär handlar om Ben Stiller och Robert De Niros karaktärers slagsmål som utspelar sig under barnkalaset, något som legat och grott sedan första filmen. Den sista kortfilmen heter "The Focker Foot Locker" och handlar om det faktum att Ben Stillers karaktär heter Focker i efternamn. Eller rättare sagt, det är ett klipp på 1.43 där alla säger Focker en massa gånger. Ovanligt, men kanske inte jättekul...


TRE SAKER

1. Dustin Hoffman ville egentligen inte vara med i filmen eftersom han var missnöjd med manuset men till slut fick man med honom. Det är varför hans roll är så pass liten i filmen.

2. Efter scenen med lastbilen (där en massa sand rinner ut) har Gregs hus skador på framsidan. Dessa förklaras aldrig men i en av trailarna till filmen ser man hur Greg kör in i huset.

3. Första filmen i serien är fortfarande bäst men man lyckas som sagt ändå förvånansvärt bra med att hålla kvalitén även i film tre. Man ska dock inte driva det hela för långt utan fundera på att lägga av nu medan man ligger på plus.


HANS-ÅKE LILJA (2011-05-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: Paramount
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Alternative opening, Alternative ending, Deleted scenes, Gag Reel, Thamaking of the Godfocker, Bout time och The Fooker Foot locker Bob & Ben & Ben & Owen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA