Dillon, Hudson and Wilson

FILMEN

"You, Me and Dupree" är en sådan där komedi som får en att må bra. Visst, halvvägs genom filmen har jag redan räknat ut hur allt kommer att sluta och mycket riktigt, filmen innehåller inte några stora överraskningar. Pojken och flickan blir osams, pojken och flickan går isär (om så endast för en kort stund i just den här filmen) och pojken och flickan förlåter varandra och allt slutar lyckligt.

Precis så förutsägbart är det och ibland kan det bli lite för mycket men i just det här fallet köper jag det. Kanske hade jag väntat mig lite mer skratt av Owen Wilson men man kan ju inte få allt… Jag är däremot väldigt nöjd med att få Matt Dillon. Han är en alldeles för underskattat skådespelare. Han har ett brett spektra och speciellt bra är han i komedier som "You, Me and Dupree".

Filmen handlar om Carl (Matt Dillon) och Molly (Kate Hudson) som nygifta låter Carls bästa kompis Dupree sova på deras soffa då hans liv rasat samman. Det är nu något som skulle vara i max en vecka utvecklas till en katastrof för Carl och Molly. Som väntat blir det som om de fått en ansvarslös tonåring på halsen. Dupree gör allt från att bjuda över polarna på en fotbollsmatch till att elda upp soffan i vardagsrummet.

När Carl börjar jobba mer och mer blir dock Molly och Dupree vänner och detta tillsammans med att Carl tror att Mollys pappa (Michael Douglas) hatar honom gör att Carl tror att de har en affär. Allt urartar när Carl försöker strypa Dupree och Mollys pappa slår ner honom med en ljusstaka.

Allt detta blandas naturligtvis upp med en massa humor och blir tillsammans en rätt underhållande film. En del saker Dupree gör är kanske lite för mycket men på det hela taget håller den sig inom ramarna för en god komedi. Det känns även bra att slippa det mesta i meningslösa sexskämt. Det finns lite sådant men det mesta håller sig dock borta från kiss och bajs-nivån.

Som sagt. En bra och underhållande komedi men samtidigt inte så mycket mer.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I en scen ligger Owen Wilson på en soffa och sover. I filmen är han naken och man ser baken på honom. Om ni kollar på trailern på den officiella sidan kommer ni att se att han har en tanga på sig. Jag har ingen aning om vad detta beror på men gissar att det är censuren i USA som varit framme och klätt på Wilson…

2 Michael Douglas är perfekt som Mollys pappa. Speciellt när han ger svärsonen Carl broschyrer om kastrering…

3. Jag hade inte sett något med Kate Hudson tidigare så jag hade inte några förväntningar men jag blev positivt överraskad. Hon gjorde riktigt bra ifrån sig och jag ser henne gärna i något mer.


HANS-ÅKE LILJA (2007-02-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA