Hyfsat lyckad trots allt…

FILMEN

"Fool’s Gold" är en rätt rörig film. Den balanserar mellan att vilja vara en äventyrsfilm och en ren komedi. Nu landar den någonstans mittemellan och ofta funkar det men inte riktigt hela tiden. Huvudrollerna spelas av Matthew McConaughey och Kate Hudson som spelar Benjamin och Tess Finnegan. Båda är skattletare och dessutom gifta med varandra. De träffades genom det gemensamma intresset för skatter och fattade tycke för varandra. Nu ska de dock skiljas då de insett att de är helt olika. Tess är den ordentlige medan Ben är en slarver.

Dagen innan skilsmässan hittar dock Ben en tallrik som visar sig vara från det sjunkna skepp de letat efter i åtta år och trots att skilsmässan går igenom kan de inte låta bli att göra gemensam sak i att leta reda på skeppet. Till sin hjälp, och som finansiär, har de Nigel Honeycutt (Donald Sutherland) och dennes urblåsta dotter Gemma Honeycutt (Alexis Dziena).

Nu är det inte så enkelt att de bara kan dyka ner och hämta upp skatten. Ben är nämligen skyldig en lokal rappare vid namn Bigg Bunny en massa pengar och råkar lite olyckligt nämna det sjunkna skeppet för honom så nu letar även han och hans beväpnade medhjälpare efter skatten. Frågan är bara vem som först ska lista ut var den är ligger gömd…

Så långt låter "Fool’s Gold" som vilken äventyrsfilm som helst. Vi har elakingarna, vi har det paret som inte vill erkänna att de faktiskt är tokiga i varandra och vi har naturligtvis en jätteskatt som alla jagar. Tyvärr har man inte nöjt sig med detta utan skruvat till filmen lite extra och lagt in saker som skurkar som blir skjutna i foten och örat, slagna mellan benen med en spade samt en urbota dumskalle i form av Gemma Honeycutt. Detta resulterar i att vi får en hel del scener som bara blir larviga och inte det minsta kul. Vissa av scenerna funkar visserligen men andra blir bara för mycket.

Resultatet blir en lätt splittrad film som det känns rätt svårt att få grepp om. Dock är den rätt underhållande när allt funkar så i slutänden får "Fool’s Gold" ändå ses som en hyfsad komedi.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en kort dokumentär om hur bra Matthew McConaughey och Kate Hudson jobbade ihop samt lite bortklippta misstag. Lite halvkul, men inte mer.


TRE SAKER

1. Det är skrämmande hur lik Kate Hudson är sin mamma Goldie Hawn.

2. Malcolm-Jamal Warner som här spelar en elaking, känner de flesta säkert igen som Cosbys son Theodore Huxtable.

3. Matthew McConaughey pendlar mellan seriös och totalt överdriven i filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Fool's Gold: Flirting with adventure - Personkemin mellan två av vår tids charmigaste stjärnor samt Roliga klipp.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA