Underhållande trots sin förutsägbarhet

FILMEN

Den inledande biljakten är faktiskt riktigt trevlig. Faktum är att hela filmen är mycket trevligare än jag vågat hoppas på. Jag trodde att "Ride Along" skulle vara en billighetsvariant på "Bad Boys" med Will Smith och till viss del är den just det. Och den är dessutom riktigt förutsägbar. Men trots det kommer jag på mig med att gilla den ändå. Kevin Hart och Ice Cube (vars namn är rätt löjligt) får till en rätt bra kemi mellan sina karaktärer.

Hart spelar Ben, en säkerhetsvakt som vill mer än att bara vakta skolelever, han vill bli polis. Dessutom vill han gifta sig med James (Cube) syster. Hon kräver dock att han får James välsignelse… Trots att James inte alls gillar Ben.

Men James går med på att låta Ben följa med honom en dag på jobbet. James är nämligen det Ben vill bli, en polis. James gör allt för att Ben ska misslyckas men naturligtvis lyckas han ändå få fram (om än av misstag) de ledtrådar James behöver för att få fast den store Omar som gäckat polisen under en lång tid.

Ingen som ser filmen kommer att bli överraskad av vad de ser. Allt är förutsägbart och man vet redan efter några minuter vad som kommer att hända. Men som sagt är den ändå rätt trevlig. Kanske är det för att jag hade väldigt lågt ställda förväntningar innan jag såg filmen som den överraskar positivt vilket i så fall skulle innebära att jag gör er alla en otjänst när jag nu säger att den är rätt bra. Så den är alltså dålig… Förvänta er inget…


EXTRAMATERIALET

Vi får en massa bortklippta scener (varav en ändrar slutet rätt kraftigt), alternativa scener (inklusive ett annorlunda, men sämre slut), gag reels samt lite inblickar i hur filmen spelades in. Bland annat får vi se hur de sprängde lagerbyggnaden och hur de gjorde actionscenerna i filmen. Helt okej extramaterial.


TRE SAKER

1. En uppföljare är planerad till 2016.

2. Från början skulle Dwayne Johnson spela James och Ryan Reynolds Ben.

3. Ice Cube heter egentligen O’Shea Jackson.


HANS-ÅKE LILJA (2014-07-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Alternate ending, Hospital; driving to Angela's; Omar Escapes an explosion, Deleted Scenes, James meets Marko; Ben Proposes to Angela; Drive to, Alternate take, Kev & Cube's wild ride, Anatomy of the big blast.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA