Tråkigt skräp

FILMEN

Hur man tänkte när man gjorde "Surfer Dude" har jag ingen aning om men förmodligen tänkte man inte alls. Filmen är nämligen så dålig och intetsägande att man knappt orkar se den.

Matthew McConaughey som för övrigt måste gräma sig något enormt för att han ställde upp på det här tramset, spelar surfaren Steve som efter att ha farit runt i världen och surfat på alla vågor han kommit åt nu återvänder till Malibu råkar han ut för varje surfares mardröm, vågorna försvinner.

Dag efter dag sitter han och väntar på att de ska komma tillbaka, vilket de naturligtvis inte gör. Han försöker med allt från fasta till dans för att få tillbaka vågorna men inget lyckas. Under mer än 60 dagar sitter han och väntar på att vågorna ska komma tillbaka. Allt medan en mediemogul försöker få in honom i en dokusåpa och dessutom göra ett TV-spel baserat på hans surfning. Steve vägrar, han är bara intresserad av vågorna.

"Surfer Dude" är verkligen en kalkonrulle. Handlingen är minst sagt svag och dessutom gör skådespelarna inte speciellt bra ifrån sig när de som 45-åriga surfare pratar med varandra som om de vore minst 30 år yngre.

Och som om det inte vore nog får vi även väldigt mycket utfyllnad i den redan 82 minuter korta filmen i form av folk som surfar både högt och lågt. Skräp!


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Under de 60 dagarna han väntar på vågorna har han hela tiden på sig samma äckliga badbyxor.

2. På baksidan finns bland följande kryptiska mening, "...inträffar katastrofen: havet är blankt som Paris Hilton". Vad menar man?

3. Otroligt tråkig film. Inte ens Woody Harrelson kan rädda den.


HANS-ÅKE LILJA (2009-08-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA