Elak men lysande Harrelson

FILMEN

Woody Harrelson spelar Dave Brown, en Los Angeles-polis som är allt en polis inte ska vara. Han är korrupt, han är våldsam och han är en rasist. Privat lever han i ett förhållande med två systrar som han båda varit gifta med och har en dotter var med. De bor alla i två intilliggande hus. Dessutom tar han varje chans att vara otrogen. Dave är med andra ord en riktigt otrevlig person som ingen egentligen tycker om.

En dag går han dock för långt och misshandlar en man så illa att han nästan avlider. Och denna gång är det någon som filmar honom. Som om detta inte vore nog vill hans "familj" inte längre fortsätta ha honom till granne. Hela Daves liv går helt plötsligt åt skogen och Dave är inte en man som hanterar situationer som denna speciellt bra…

Woody Harrelson gör rollen som Dave riktigt bra. Man skulle nästan kunna tro att den är skriven direkt för honom. Det är den typen av roller han gör bäst. Och det som gör det hela ännu bättre är att Harrelson gör rollen så man faktiskt känner lite för Dave. Dave tycker nämligen att det han gör är rätt. Han ser sig själv som Los Angeles beskyddare och att det han gör är berättigat. Därför blir fallet ännu hårdare för honom när han tycker att både hans arbetsgivare och familj sviker honom.

Övriga inblandade gör även de bra ifrån sig. Är det någon man kanske skulle bytt ut så är det den yngre av Daves döttrar som inte alls känns bekväm i rollen. Jag vet inte om detta är hennes debut men det är inte bra. Men trots detta är filmen riktigt bra och sevärd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Efter att jag sett filmen läste jag att Dave är med i alla scener och utan att se om filmen känns det faktiskt som om det skulle kunna stämma…

2. Harrelson gick ner en hel del i vikt för rollen som Dave. Tydligen fick han rådet att äta lite och springa fort av Christian Bale.

3. Trots att filmen utspelar sig 1999 hörs låten "Esther's" av Amon Tobin som släpptes först 2007…


HANS-ÅKE LILJA (2012-07-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA