Nyskapande och överraskande

FILMEN

När filmen börjar får vi följa ett gäng ungdomar som ger sig ut i skogen för att bo och festa i den enes kusins stuga. På vägen dit stannar de och tankar och träffar den udda äldre mannen som alltid dyker upp i den här typen av filmer. Han som varnar dem för att de kommer att dö om de åker till stugan. Naturligtvis struntar de i honom och åker i alla fall. När de sen kommer fram är det också som det brukar vara i den här typen av filmer. Killar som är lite heta på tjejerna. Tjejerna som gärna klär sig lite lätt. Mycket sprit och en del knark förekommer också. Senare på kvällen medan de spelar Sanning eller Konsekvens (naturligtvis) hittar de en källare full av saker som de under söker. Bland annat hittar de en bok som det står något på latin i som de naturligtvis inte kan låta bli att läsa…

Som ni hör låter "The Cabin in the Woods" som vilken skräckfilm som helst. Ungdomar som åker ut i skogen för att festa. Påminner om många skräckfilmer man sett genom åren. Men, det finns en stor skillnad. "Cabin in the Woods" förklarar nämligen allt man vill veta om varför saker som händer i skräckfilmer händer. Hur ska jag försöka låta bli att avslöja, men så mycket kan jag säga att jag gillar det. Man har lyckats få till något som först verkar vara en rätt medioker skräckfilm, något man sett väldigt många gånger tidigare. Sen gör man en kovändning med hjälp av en parallell handling som förklarar allt på ett mycket fyndigt sätt.

Att dessutom både effekter och skådespelarinsatser är riktigt bra gör ju inte det hela sämre. Nu hoppas jag bara att man inte låter framgången gå skaparna av filmen åt huvudet så att de börjar krångla till det med uppföljare eller prequels som förstör intrycket av filmen. Dessutom är det min starka rekommendation att ni ser "The Cabin in the Woods" omgående så ni slipper höra för mycket om den innan, det skulle förstöra lite av överraskningsmomentet.


EXTRAMATERIALET

Här finns ju alla möjligheter till en massa smaskigt extramaterial och faktum är att just det får vi. Vi får se hur specialeffekterna gjordes och hur man fick in dem i filmen på ett bra sätt. Mycket green screens blir det och inte mycket är vad det faktiskt ser ut att vara i filmen.

Vi får även ett kommentarspår och ett inslag från Comic Con där filmen presenterades. Helt klart godkänt extramaterial.


TRE SAKER

1. Filmen försenades för att bolaget ville konvertera den till 3D. Man gav dock upp de idéerna och den finns bara i 2D.

2. Det Dana läser på latin är: "Dolor supervivo caro. Dolor sublimus caro. Dolor ignio animus." Det betyder: "Pain outlives the flesh. Pain raises the flesh. Pain ignites the spirit."

3. Det finns en väldigt läcker scen i filmen där de åker hiss. Ni som sett filmen vet vilken jag menar och ni som inte gör det, se filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2012-10-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Defintion 2.35:1
Extramaterial:
We Are Not Who We Are: Making the Cabin in the Woods, An Army Of Nightmares: Make-up & animatronic effects, Primal Terror: Visual effects, Marty's Stash, Hi my name is Joss and i'll be your guide, Wonder-Con Q&A and Feature Audio Commentary
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA