En perfekt sluttwist

FILMEN

Cliff och Cydney är nygifta och på Hawaii för att fira sin smekmånad. Det mesta verkar perfekt i deras liv och de är mer kära än någonsin. Med undantaget att de stöter på några liftare som verkar otrevliga har de hamnat i himmelriket. På Hawaii bestämmer de sig för att vandra och även det verkar bli en drömtillvaro. Detta ändrar sig dock när de får höra att ett annat nygift par mördats i den stad de just lämnat.

Cliff och Cydney blir naturligtvis chockade över detta. De minns det olustiga liftarparet och börjar ofrivilligt fundera på om det kan vara de som är gärningsmännen. Dessutom har de slagit sällskap med ett annat par där mannen i sällskapet Nick verkar minst sagt lite udda. Frågan är nu bara om det är någon av dessa som är gärningsmännen eller om det är några helt andra och Cliff och Cydney bara överreagerat…

Jag gillar "A Perfect Getaway". Det är en spännande thriller som får en att fundera vem som gjort vad. Och trots att det finns många misstänkta kommer svaret ändå som en överraskning under filmens sista del. Huvudrollerna spela av Steve Zahn (Cliff) och Milla Jovovich (Cydney). Som paret de slagit sällskap med (Nick och Gina) ser vi Timothy Olyphant och Kiele Sanchez. Alla fyra gestaltar de sina roller med bravur, men framförallt Steve Zahn är väldigt bra som den lite mesige Cliff.

Filmens svaghet är att den ibland kanske går lite för sakta framåt i handlingen. Detta är dock inget större problem men ibland vill man liksom skynda på det hela lite. Samtidigt fyller dessa lite segare partier (som ofta visar hur lyckliga Cliff och Cydney är) sin funktion i filmen.

Filmen utvecklades inte alls som jag trodde den skulle och det var bara till det positiva. Istället för en film där några skurkar jagar ett nygift par i Hawaiis vildmark får vi här en intelligent handling och ett väldigt oväntat slut. Sånt gillar jag!


EXTRAMATERIALET

Det enda vi får är ett alternativt slut som med mycket små medel faktiskt lyckas ge filmen ett rätt annorlunda slut…


TRE SAKER

1. Håll ögonen på Milla Jovovichs hårfärg. Den ändras nämligen under filmens gång.

2. Utan att gå djupare in på det (för att inte avslöja handlingen) konstaterade jag att filmens titel har dubbla budskap.

3. En miss i filmen är att när Cliff kommer tillbaka från hans och Nicks jakt är han helt torr fast det regnar ute, slarvigt…


HANS-ÅKE LILJA (2010-05-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Alternativt slut.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA