Överdrivet och ointressant

FILMEN

I "The Purge – Anarchy" har man nu använt sig av utrensningsnätterna i sex år och alla verkar ha vant sig, kanske lite för mycket. Vill man ha ihjäl någon så är det under den natten man ska passa på. Allt är tillåtet och man straffas inte för något.

I den här filmen får vi till skillnad från den första följa folk ute på gatan. Förra gången var det några som bröt sig in i ett hus men nu handlar det om en som vill hämnas och några som ofrivilligt hamnar på gatan och inte har någonstans att ta vägen. Tillsammans ska de nu överleva natten. Ett nytt upplägg och till viss del fungerar det men…

Det blir ofta ganska ologiskt och överdrivet. Folk verkar väldigt beslutsamma att ha ihjäl någon och det verkar inte vara speciellt svårt att få tag på vapen, och då snackar vi inte om små pistoler utan mer militära vapen. Mitt största problem är dock att vanligt folk blir så blodtörstiga. Visst, det finns säkert de som skulle ta chansen och bara döda för dödandets skull men ändå, det känns lite för överdrivet. Och det är inte så att folk bara går ut med en pistol utan man har verkligen organiserat sig.

Sen har vi de rika. De betalar för att få folk levererade hem till sig för att sen döda dem i ett spel där de ska kämpa till döden. Och allt detta efter bara sex år? Nä, det känns bara fjantigt och inte alls trovärdigt. Tyvärr, för upplägget skulle kunna bli så mycket bättre. Jag önskar att man inte överdrev så till den milda grad och lämnade lite trovärdighet kvar i filmen. Hur skulle det egentligen vara om man införde en rensningsnatt? Men å andra sidan kanske det inte skulle bli så bra på film.

Hur som helst känns "The Purge – Anarchy" alldeles för överdriven och faktiskt också rätt ointressant.


EXTRAMATERIALET

Ett gäng borttagna scener (som egentligen inte tillför något) och en kort dokumentär är allt vi bjuds på. Känns lite tunt…


TRE SAKER

1. Personligen har jag väldigt svårt att känna någon för någon av karaktärerna. Varken de som håller på att bli dödade eller han som vill hämnas mordet på sin son.

2. Filmen utspelar sig 2023. Alltså inte så långt in i framtiden.

3. Rensningsnatten är från 19:00 den 21 mars till 07:00 den 22 mars.


HANS-ÅKE LILJA (2014-12-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Borttagna scener, dokumentär
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA