En spelare av stora mått

FILMEN

Jim Bennett är en spelare med stort S. Det är inte ovanligt att han bränner 10 000 dollar på under tio minuter. Han satsar alltid allt han har, vinner han lägger han även vinsten i insatsen och kör vidare. Till en början vinner han ofta och då ser det bra ut och han dubblar fort sin insats men lika lätt som det är att vinna är det att förlora och det gör han till slut och då är det över. Pengarna är borta och han har ytterligare ett lån att lägga på högen av de andra lånen. Till slut är han skyldig inte mindre än tre gangstrar som var och en är beredda att ta hans liv som betalning.

På dagarna jobbar Bennett som lärare i engelsk litteratur. Även här är han rakt på. Han säger som det är och lindar inte in sitt budskap. Kan man skriva så kan man och kan man inte är det ingen idé att försöka nå toppen. Då är det lika bra att inse att man är en medelmåtta och agera därefter.

Bennett spelas av Mark Wahlberg och han är perfekt i rollen. Han ser cool ut, han ser sliten ut och han ser verkligen ut som om han egentligen inte bryr sig om utifall någon av de tre gangstrarna han lånat pengar av gör allvar av sina hot att ta livet av honom.

"The Gambler" är annars en rätt ovanlig film. Samtidigt som jag just beskrivit handlingen för er här ovan så inser jag att filmen egentligen inte har någon handling. Visst, den handlar om Jim Bennett, men samtidigt får vi liksom bara hänga med i hans liv och se på när han lever det. Det är mer så att vi bara hänger med i stället för att vi faktiskt får saker och ting berättade för oss. Men ändå så gillar jag filmen. Jag gillar karaktärerna och jag gillar "handlingen" som egentligen inte finns. "The Gambler" är en riktigt bra film med bra manus och bra karaktärer. Se den!


EXTRAMATERIALET

Vi får ett helt gäng med dokumentärer om filmen. Allt från hur man fixade till kläderna till en jämförelse mellan denna och originalfilmen från 1974 vilket är rätt intressant. Dessa dokumentärer känns lagom många och ger oss en bra bild över hur filmen spelades in och vad de inblandade tycker om den. Vi får även en del borttagna scener som grädde på moset.


TRE SAKER

1. John Goodman spelar en av de gangstrar som lånat ut pengar till Bennett och han är lysande i sin roll.

2. Vi ser även Michael Kenneth Williams från "Boardwalk Empire" som en av gangstrarna och det är kul att se honom i en annan roll.

3. I originalet är det James Caan som spelar Bennett men då hette rollfiguren Alex Freed.


HANS-ÅKE LILJA (2015-06-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Paramount
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Mr Self Destruction: Inside The Gambler, Dark Beofre Dawn: The decent of The Gambler, Changing the Game: Adoptation, In the city: Locations, Dressing the players: Costume design och Deleted/Extended scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA