En uppföljare, dubbelt många pappor

FILMEN

Har ni inte sett första filmen så gör det. Detta är en direkt uppföljare där Dusty och Brad kommit fram till ett sätt att samarbeta och har via det blivit de bästa vänner. De lämnar barn mellan sig med en enkelhet som skulle göra den bästa pappan avundsjuk. Inget verkar kunna rubba deras upplägg. Men så får de reda på att barnen önskar sig en jul och att inte behöva åka mellan de olika familjerna.

Inga problem, säger Dusty och Brad. De bestämmer sig för att fira jul tillsammans och allt är åter igen bra. Tills deras pappor bestämmer sig för att dyka upp. Som Brads pappa Don ser vi John Lithgow. Han är mjuk och lite sådär töntig som Brad är. Man märker att de är far och son. Det märker man även när Dustys pappa Kurt dyker upp. Han spelas briljant av Mel Gibson och påminner väldigt mycket om Dusty från första filmen. Nu ska de alla fira jul tillsammans och det är upplagt för katastrof.

Jag gillade första filmen och gillar även denna. Man lyckas ta det ett steg längre och ändå behålla det roliga från första filmen. Man blandar allvar och skämt men som tidigare på ett underhållande sätt. Man har även kvar de dråpliga och överraskande situationerna. Man har helt enkelt på ett väldigt bra sätt lyckats ta filmen vidare till nästa nivå. Mycket tack vare John Lithgow och Mel Gibson. De är underbara i sina roller. Mel som den otrevlige som kallar sina barnbarn för glasögonorm och John som den allt för snälle som gör allt för sina barnbarn.

Det man kan klaga på lite är slutet där man går all-in på att göra det riktigt sådär superamerikanskt bra där alla tycker om alla och inget problem inte går att bortse ifrån. Men det är en stund på slutet i filmen och det kan jag leva med. "Daddy’s Home 2" är trots allt en riktigt rolig komedi.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Chevy Chase och Robert De Niro var påtänkta för rollerna som de äldre papporna. Tror det blev bäst som det blev nu.

2. Även i den här filmen ser vi proffsbrottaren John Cena i ett gästinhopp.

3. Jag ser gärna en tredje film…


HANS-ÅKE LILJA (2018-05-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA