Lite för rörigt för att bli bra

FILMEN

"Max Payne" är baserad på ett TV-spel och det märks. Actionscenerna går fort och det är mycket skjuta och slåss. Det finns dock en historia i bakgrunden även om den emellanåt är lite tunn. I stort går den ut på att Max fru och barn mördats och han nu, sedan tre år tillbaka, fortfarande är på jakt efter mördaren. Polisen misslyckades och allt hopp om att få hjälp av någon annan än han själv är nu som bortblåst. Han gör dock vad han kan och det visar sig att det finns folk där ute som vet vad som hände.

Det är tyvärr här som filmen också blir lite underlig för inte nog med att det finns onda människor, massor av ett specialknark och en ond typ, det finns också någon typ av fågelmänniskor som de som tagit dessa droger ser. I början tror man att det är hallucinationer men allt eftersom de börjar ha ihjäl människor inser man att de måste vara på riktigt. Vad de är förklaras dock inte…

I rollen som Max Payne ser vi Mark Wahlberg och han gör rollen väldigt bra. Dock är manuset lite förvirrande som sagt. Var de bevingade människorna bara hallucinationer eller fanns de på riktigt? Vem dödade egentligen vem? Nu ska jag villigt erkänna att jag inte spelat spelet så kanske är det därför som jag inte riktigt hänger med i svängarna men å andra sidan kan man ju tycka att det inte borde behövas.

Stilen på filmen är futuristisk och ganska mörk men just det funkar faktiskt riktigt bra. Det mesta ser riktigt bra ut och hade man bara tagit sig lite tid för att knyta ihop alla trådar hade "Max Payne" kunnat blivit riktigt bra. Nu blir det bara sådär. Kul tidsfördriv men inte mycket mer tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en grafisk novell av historien samt två dokumentärer om hur filmen gjordes. Det roligaste med dessa är dock att de inleds med att regissören John Moore förklarar hur meningslösa och dåliga bakom kulisserna-filmer är. Dessutom verkar han vara otroligt barnslig och osympatisk.


TRE SAKER

1. Det finns ytterligare en disk men den innehåller endast en digital kopia av filmen.

2. Jag blir nästan lite sugen på att testa spelet efter att ha sett filmen för jag kan inte se framför mig hur detta kan vara ett spel.

3. Vi ser även Mila Kunis från "That '70s Show" i en något annorlunda roll i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2009
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Picture - Part 01 & Part 02 och Michelle Payne (Graphic Novel)
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA