Tredje gången gillt för dagboksförfattaren

FILMEN

Den tredje filmen i barn- och familjeserien "Dagbok för alla mina fans" bjuder inte på några överraskningar utan egentligen lite mer av samma vara. De som gillar de tidigare filmerna lär så klart bli nöjda och glada över det. Själv hör jag - som tidigare konstaterat - inte till målgruppen för filmerna, och även om jag tyckte bättre om den förra filmen än den första, tycker jag att det vacklar lite med denna tredje del.

Det är dags för sommarlov mellan sjuan och åttan och Greg Heffley (Zachary Gordon) har tänkt ut precis hur de tre månaderna ska vara: Han ska sitta inne och spela dataspel och försöka bli ihop med Holly Hills (Peyton List), och allra helst kombinera båda två delarna. Hans pappa (Steve Zahn) tycker dock att Greg ska ta till vara på sommaren och göra något vettigt. Problemet är att Greg och hans pappa inte har speciellt mycket gemensamt och det blir ett problem denna sommar. Relationen måste förbättras, men hur?

Dataspelsplanen sträcker sig över en dag, sen tvingas Greg hitta på något. Han följer med sin kompis Rowley (Robert Capron) som gäst till en exklusiv country club och där sommarjobbar faktiskt Holly vilket gör det extra intressant för Greg att gå dit dag efter dag. Hemma säger han att han fått jobb på klubben, vilket gör pappa Frank överlycklig, men till slut blir det alldeles för många lögner för Greg att bubblan slutligen spricker.

Berättelserna i den här filmserien bygger på korta situationer, med så många skämt man hinner med per scen så där så att det ska hända något hela tiden. Det får mig att tänka på liknande barn- och familjproduktioner för tv, och i och med att det är den tredje filmen i sviten känns det allt mer och mer som en tv-serie fast på den stora duken. Kanske hade filmserien varit ännu mer lämpad för tv?

Humorn är dessvärre inte något som får mig att skratta högt, men i det stora hela är det väl lite småtrevligt. Som jag skrev i början tycker jag att denna film vacklar lite och det är möjligtvis lite mer flyt i storyn som jag saknar, något som den förra filmen fick till på ett bättre sätt.


EXTRAMATERIALET

Höjdpunkten bland extramaterialet är en liten special från FX Movie Channel där vi får träffa Jeff Kinney som skrivit och tecknat böckerna filmserien baseras på. Även om det inte är något djupare porträtt tycker jag att man får en trevlig bild av skaparen, som verkar hantera sin popularitet på ett mycket jordnära vis.

I övrigt finns det bortklippta scener och lite bloopers, samt en animerad kortfilm som jag inte riktigt förstår poängen med, men jag gissar att det är ett parti ur någon av böckerna som inte fått plats i filmerna. Dessutom finns det kommentarer, både till de bortklippta scenerna och hela filmen, att lyssna på.


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på den tredje och fjärde boken i Jeff Kinneys bokserie.

2. Filmen kan mycket väl bli den sista i serien då ett problem är att barnskådespelarna växer upp alldeles för snabbt och helt enkelt inte kan spela så unga som karaktärerna ska vara. Zachary Gordon har växt ordentligt till denna film.

3. Den stora behållningen med denna filmserie har för min del varit att se Steve Zahn.


ANDERS JAKOBSON (2013-03-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: FOX
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Commentary by Director David Bowers, Deleted Scenes with Optional Commentary by Director David Bowers, Class Clown Animated Short, Gag Reel, FX Movie Channel presents Wimpy Empire, Theatrical Trailer, Sneak Peek
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA