Korkad sadist eller bara dum?

FILMEN

"Shuttle" handlar om några ungdomar som just kommit hem från en resa till Mexico. Från flygplatsen tar de en flygbuss till vad det tror är stan och deras hem. Fel! Istället hamnar de i klorna på en man (chauffören) som har helt andra planer för dem. När det upptäcker vad är det dock redan för sent. Frågan är bara varför han kidnappat dem…

Kidnappar gör han dock och ungdomarna bjuds på en bussresa de sent ska glömma. Utan att veta varför eller vart tvingas de sitta i vad som verkar vara timmar på en buss under ständigt dödshot medan deras kidnappare kör runt i det ena skummare kvarteret än det andra. Med i bussen finns ytterligare en passagerare, Andy. Han är en riktig fegis som inte vågar göra minsta insats för att rädda situationen, vilket retar upp de andra. Till slut ska det dock visa sig att Andy har en stor del i hur det hela slutar…

Jag ska inte avslöja varför han kidnappat dem här i recensionen då det skulle förstöra filmen, men däremot måste jag säga att kidnapparen antingen är otroligt korkad eller en riktig sadist. Låt mig förklara: Om det var så att han bara kidnappade dem för sakens skull så finns det så många bättre sätt att göra det på. Är det istället så att han är en sadist och njuter av att se rädda ungdomar borde han ändå vara mer försiktig, speciellt när han påstår sig ha hållit på med detta under fem år. Vilket det än är så håller det inte hela vägen. Filmen är full av logiska brister, tjejerna i filmen är handfallna mähän som inte ens törs nita någon när livet står på spel. Emellanåt blir det så illa att man tappar koncentrationen för att man blir så förbannad på karaktärerna i filmen.

Men trots att det låtar som om jag inte gillade filmen så gjorde jag ändå det… till viss del. Själva grundidéen känns väldigt lovande men som sagt finns det vissa logiska luckor. Skådespelarinsatserna är godkända och så även de få specialeffekterna vi bjuds på. Dock är filmen på tok för lång. Man skulle utan problem ha kunnat korta dess 104 minuter till 90 utan att det gjort så mycket. Med andra ord är "Shuttle" en godkänd film med vissa brister. Den är dock värd att se och det är inte utan att man funderar på hur det hela ska sluta.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar omslaget även om det inte riktigt stämmer överens med vad som faktiskt händer i filmen.

2. Lägg märket till när de byter däck på bussen. De skruvar aldrig fast det utan trär bara på det. Inte illa att det sitter kvar.

3. Cullen Douglas som spelar Andy är väldigt bra. Jag gillar honom.


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA