Småkul komedi som dock aldrig tar sig

FILMEN

Det tenderar nästan att bli lite överspel när Aaron Eckhart spelar töntiga toffelhjälten Bill i "Meet Bill". Eckhart har visserligen gjort komedier tidigare, men så här tillskruvad har jag inte sett honom tidigare.

Bill har gift in sig i den prominenta familjen Jacobi. Familjefadern John (Holmes Osborne) är populär i bygden och har borgmästarambitioner. Nu driver han en bank tillsammans med sonen John Jr (Todd Lousio) och där jobbar även Bill. Och han hatar det. För att hantera stressen trycker han i sig Snickers i parti och minut och det börjar synas.

Det hela blir inte bättre av att Bill kommer på sin fru Jessica (Elizabeth Banks) med att vara otrogen med slemmiga tv-profilen Chip (Timothy Olyphant), och det blir genast ännu sämre när den video Bill filmat av det otrogna paret – där han själv utpekas som värdelös – letar sig ut på nätet. Plötsligt är Johns borgmästarkandidatur i farozonen.

För att få fason på sitt liv får han oväntad hjälp av en anarkistisk kille (Logan Lerman) han är mentor åt, och en underklädersförsäljerska (Jessica Alba) som ska göra Jessica avundsjuk.

Trots bra skådespelare så känns det aldrig som "Meet Bill" tar sig. Å ena sidan finns det passager i filmen som är riktigt kul och å andra sidan är det lite småsegt emellanåt. Eckhart stressar omkring och grimascherar och är lite onödigt fumlig och bortkommen i de fina sammanhang han hamnar i.

Emellertid, som ni förstår, lugnar han ned sig och får fason på sitt liv, men då är filmen över och finalen gör mig inte helt nöjd. Det känns som filmen hade tjänat på en putsning av manuset, eller möjligen en annan skådespelare i huvudrollen. Inget ont om Aaron Eckhart, men rollen som Bill hade passat en Jim Carrey-aktig skådespelare bättre.

16-åriga Logan Lerman känns dock som ett riktigt fynd. Han var mycket bra i "3:10 to Yuma" och här är han också bra. Ett namn att lägga på minnet. "Meet Bill" kommer nog dessvärre inte att stanna kvar där så länge till.


EXTRAMATERIALET

Inte ett dyft.


TRE SAKER

1. Todd Louiso är en sådan där birollsfavorit jag har. Han får alltid spela lite bortkomna typer. I "High Fidelity" var han killen som hade problem med tjejer, men som blev ihop med en liten punktjej till slut och i "Jerry Maguire" var han barnvakten som aldrig fick till det med Renée Zellweger och propsade på att Tom Cruise skulle spela hans "Miles Davis in Stockholm"-kassett under sexakten.

2. I original heter den här filmen "Bill" och blev till DVD:n omdöpt till "Meet Bill". Ingen titel är speciellt klatschig, speciellt inte originaltiteln.

3. Nyckeln till att förändra sitt liv går ut på att raka bröstet, armarna och benen. Bara så att ni vet.


ANDERS JAKOBSON (2008-10-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Sandrew Metronome
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA