Okänd film som man ej behöver känna till

FILMEN

När jag och sambon sätter oss i soffan för att se "The Details" konstaterar hon att det är väldigt många filmer som görs och släpps som man aldrig hört talas om. Så är det ju, och trots att det är kända ansikten i huvudrollerna – Tobey Maguire, Elizabeth Banks och Laura Linney – var "The Details" totalt okänd för mig när den hamnade på mitt bord.

Det är en film i den väldigt svåra genren svart komedi. Ett problem med svart komedi är att man nästan på förhand behöver veta att det är just en sådan för att hamna i rätt sinnesstämning och eventuellt hitta det roliga. På omslaget står det förstås bara komedi och det blir sålunda en inte speciellt rolig film.

Man skulle kunna sammanfatta filmen med att det går duktigt åt helvete för Jeff Lang (Maguire). Tvättbjörnar förstör den nylagda gräsmattan, hans fru (Banks) vill inte ligga, han är utan att det egentligen är planerat otrogen med sin bästa vän (Kerry Washington) och den galna grannen (Linney) vars katt han råkat förgifta i kampen mot tvättbjörnarna. Det hela leder till att Jeff blir hotad av bästa kompisens svikna man (Ray Liotta) och att den galna grannen visar sig ha blivit gravid. Japp, allt går åt helvete.

Det är i och för sig lite roligt med sådana här absurda historier där allting går just åt helvete, men i "The Details" fall blir det inte speciellt roligt. Det är ingen lyckad film, och jag har svårt att hitta positiva detaljer (!) att förvara i minnet. Möjligtvis skulle det vara Laura Linneys insats som ändå sticker ut lite.

Nej, att "The Details" varit helt okänd fram till nu är faktiskt helt i sin ordning. Det är ingen film man behöver se eller ens känna till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. $63 595 blev den totala inkomsten för filmen under den korta tid filmen gick på amerikanska biografer. Det är en katastrofalt dålig siffra.

2. Filmen är skriven och regisserad av Jacob Aaron Estes som har en handfull filmer på sitt samvete, där jag inte sett någon av dem.

3. Rollen som Jeff skulle ursprungligen gjorts av James McAvoy.


ANDERS JAKOBSON (2013-09-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA