Omöjligt att inte se i sträck

FILMEN

Shonda Rhimes satte sig själv på kartan då hon kom på idén om att göra en serie som handlar om läkare, deras vardag och relationerna dem emellan. "Grey’s Anatomy" har blivit en långkörare och Rhimes har visat att hon kan TV-serier, främst efter att också ha skapat spin-off serien "Private Practice". 2012 var det återigen dags att skapa en ny hitserie, men denna gång utanför läkarsalarna.

Efter att ha jobbat i Vita Huset för den sittande presidenten och hans valkampanj, beslutar sig Olivia Pope (Kerry Washington) för att starta sin egen krisbyrå och lämna sitt förflutna bakom sig. Hon tar in personer med trasslig bakgrund som även de vill låta det förflutna ligga och snart är de kända över hela Washington. Det förflutna vägrar dock hålla sig på avstånd och snart sätts Olivia i en sits hon helst sluppit.

"Scandal" har mig fast från första stund. I pilotavsnittet får vi följa Quinn (Katie Lowes) som kommer in som ny på Olivia Pope and Associates. Vi får träffa Olivia och resten utav gänget genom hennes ögon, vilket behövs. Det hålls ett högt tempo och mycket information ska tas in så den där karaktären som egentligen vet lika lite som vi som tittar blir jätteviktig. Detta gör också att när avsnitt två börjar har vi koll och kan fokusera på helheten i stället.

Säsong 1, som känns väldigt kort i antalet avsnitt, är uppbyggd på ett perfekt sätt. I varje avsnitt har byrån ett nytt fall som gör att varje avsnitt känns unikt. Samtidigt följer ett fall som rör Olivias personliga liv och förflutna igenom samtliga avsnitt som gör att jag som tittar alltid vill fortsätta till nästa avsnitt. Det blir som en röd tråd genom hela serien som håller intresset uppe. Dessutom händer det alltid något i slutet på varje avsnitt som gör det omöjligt att inte se nästa avsnitt direkt.

Gillar man Shonda Rhimes tidigare verk kommer man inte bli besviken. Dock kan denna serie uppskattas även om man inte är något fan av "Grey’s Anatomy". Trovärdiga karaktärer som visar upp både stake och en mer känslosam sida samt en riktigt intressant story gör att alla borde äga denna dvd.


EXTRAMATERIALET

En minidokumentär om hur "Scandal" kom till. Intressant om man gillar att få större förståelse för storyn som helhet.

Det finns en kortare video om hur man tänkte under casting där man bland annat får se skådespelarna under själva castingen. Roligt, men hade blivit ännu bättre om man även fått se några utav de som inte blev castade. Dessutom pratar Rhimes och Betsy Beers (en av producenterna) i munnen på varandra hela tiden vilket drar ner det hela lite.

Dessutom får man i ett klipp lite insikt på hur det gått till i manusrummet då avsnitten skrivits. Roligt, men känns alldeles för kort för att man ska få ut något extra ur det än vad som redan tagits upp i den två andra klippen.


TRE SAKER

1. Skådespelarna visste i princip lika lite som åskådarna vet i varje scen kring hur storyn skulle utvecklas då de spelade in dem.

2. Kerry Washington ansågs till en början för söt för att kunna spela Olivia Pope.

3. Hela storyn är baserad på en verklig person som jobbar med just att lösa kriser. Dock ser den verkliga Olivia Popes personliga liv inte alls ut som i serien.


EMMA ÅKERLIND (2013-11-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2013
Bolag: Disney
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Scandal: Setting The Pace, Gladiators In Suits: Casting A Series, Scripting Scandal
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA