Den glassiga versionen

FILMEN

"CSI: Miami" är den glassiga versionen av "CSI". Här är det fina miljöer, lättklädda damer, fina bilar och alltid fint väder som gäller. Men sen utspelar sig ju serien i Miami också så vad annat kan man förvänta sig.

"CSI: Miami" var den första så kallade spinoffen av originalserien och efter fem och en halv säsong på amerikansk TV tuffar serien fortfarande på. Här i Sverige har just säsong fyra släppts på DVD och det är den jag tittat närmare på här.

Den fjärde säsongen börjar bra för Horatio när han finner kärleken i form av Eric Delkos syster Marisol. Tyvärr slutar säsongen lika mörkt som den börjar ljust när Marisol mördas och myndigheterna förhandlar med mördaren så att han släpps och kan fly till Brasilien.

David Caruso som spelar Horatio är suverän som den lidande änklingen. Caruso har förmågan att se ordentligt plågad ut och här spelar han ut hela registret vilket är bra. Annars har han fortfarande den ovanan att han står med ryggen mot den han pratar med och tittar på densamme över axeln, en otroligt irriterande ovana och man sitter hela tiden och önskar att någon ska säga åt honom.

Annars tuffar säsongen på och det är få överraskningar eller avvikelser från tidigare säsonger. Vi får se hur labbet blir kontrollerade av FBI då det kommit in anklagelser om att någon stulit bevispengar och vi får som sagt se Horatio bli kär, gifta sig och bli änkling. Däremellan får vi allt från maffiamord till ofrivilliga knarköverdoser via kroppsfärg. Säsongen består av 25 avsnitt istället för de 24 de brukar innehålla. Kanske är det för att de två sista avsnitten hänger ihop.

Vad gäller själva karaktärerna så dyker det upp en ny dam på laboratoriet. Det är Natalia Boa Vista och hon ska senare visa sig mer komplicerad än man först tror. Annars är det mesta sig likt när det gäller karaktärerna också.

Men trots att säsong fyra bjuder på få överraskningar är det ändå en stark säsong och den fyller sin plats väl i seriens historia. Calleigh, Eric, Alexx, Wolfe och Frank är alltid starka och när nu också Horatio får något annat att tänka på än att stå med ryggen åt folk hela tiden blir helhetsintrycket väldigt bra.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består framför allt av tre dokumentärer som tillsammans beskriver hur ett avsnitt blir just ett avsnitt ända från det att man sitter och spånar fram idéer till det att det visas på TV. Mycket kul att se.

Vi får också kommentarspår till en del av avsnitten.


TRE SAKER

1. Som sagt är "CSI: Miami" väldigt snyggt gjort och ibland känns det lite för snyggt och trovärdigheten får sig då en liten törn…tyvärr.

2. Fyra av karaktärerna i serien har varit med ända från starten. De är Horatio (David Caruso), Calleigh (Emily Procter), Eric (Adam Rodriguez) och Dr. Alexx Woods (Khandi Alexander).

3. Det är intressant att se hur humorlös Horatio egentligen är. Jag tror faktiskt att man kan räkna de gånger han skämtat med någon under säsongen på ena handen och ändå få rätt många fingrar över.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Dokumentärer samt kommentarspår.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA