Skräp från början till slut

FILMEN

Van Wilder har just gått ur skolan. Nu väntar en sommar i Nederländerna och sen college. Egentligen vill inte Van Wilder gå på college men då hans far och alla andra Van Wilder gjort det innan honom måste även han göra det. När han så anländer till college får han en chock. Det är nämligen förbjudet att festa, hångla och allt annat som är kul. Van Wilder kommer dock inte att ge upp så lätt utan redan från dag ett ställer han till ett helvete för ledarna på skolan.

Vad som sen följer är en typisk collegefilm med alla de ingredienser som vi kan förvänta oss. Det finns Van Wilder som gör uppror mot skolan. Det finns tjejen han gillar men som redan är ihop med en i fotbollslaget. Vi har tönten från ett annat land som vår hjälte tar under sina vingar och så vidare. Allt är förutsägbart och tråkigt. Filmen känns mest som en chans att få visa så många tuttar som möjligt och det blir tillslut väldigt enformigt.

Lägg till allt detta ett dåligt manus och usla skådespelarinsatser och katastrofen är ett faktum. Nä, strunta i "Van Wilder: Freshman year" och se något annat istället. Faktum är att i stort sett allt annat är bättre.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial tack och lov.


TRE SAKER

1. Detta är film tre i en serie fristående filmer. En recension av film nummer två kan ni läsa här.

2. Många dåliga och fantasilösa karaktärer finns det med i filmen men priset tas ändå av den kinesiske studenten. Otroligt larvig.

3. Det är väldigt många kiss- och bajs- (eller andra äckliga) skämt i filmen och jag förstår verkligen inte hur de tänkte när manuset till filmen skrevs. Katastrofalt dåligt.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA