Tredje gången gillt

FILMEN

"CSI" är tillbaka för en tredje säsong och även om det inte var direkt oväntat att serien skulle hålla sig kvar så här länge är det alltid kul att få det bekräftat. I säsong tre av "CSI" har Greg och doktor Robbins fått plats i inledningen vilket betyder att de nu är fasta medlemmar i serien. Visserligen mest en teknikalitet men ändå.

I övrigt tar säsongen vid där den andra slutade. Grissom slåss fortfarande mot sviktande hörsel. Både vad gäller hans riktiga hörsel och vad det gäller hans lyhördhet mot sin personal. Det är bara att inse att Grissom inte är lika duktig som personalansvarig som han är på att lösa fall.

Å andra sidan öppnar Grissom upp sig lite mer den här gången och visar faktiskt lite mer av sin privata sida då han utvecklar känslor för en kvinna som är inblandad i ett av fallen han arbetar med. I slutänden tar dock polissidan av honom över och han avslutar förhållandet genom att se till att kvinnan blir arresterad. Vem skulle kunna göra så förutom Gil Grissom?

Annars är det Sara som har det tyngst i säsong tre av "CSI". Hon blir sviken av en nära vän, sviken av sin pojkvän, får nobben av Grissom (tack och lov), hamnar i luven på Catherine om ett fall och ser dessutom Greg skadas i en explosion i labbet där hon själv klarar sig med nöd och näppe. Ingen dans på rosor för Sara den här gången alltså. Och jag som tyckte att hon hade det tungt tidigare…

Greg blir som sagt skadad i explosionen och får efter olyckan en lite mer seriös syn på livet. Allt är inte skoj och lek längre utan han inser att livet kan tas ifrån en lika snabbt som man fick det. Detta förändrar karaktären lite och det känns som om Greg växer upp.

Konflikten mellan Catherine och Sara handlar om att Sara hindrar Catherine att involvera sig i ett fall där hon är personligt inblandad. Catherine anser naturligtvis att hon visst klarar att vara objektiv fast det är hennes före detta man det handlar om…

Som ni ser är allt som vanligt när det gäller "CSI". Man har återigen lyckats skapa en stark och intressant säsong utan några direkta bottennapp. Visst vissa avsnitt är bättre än andra men inget är direkt uselt. Bra jobbat.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en hel del dokumentärer. Dels får vi en där teamet bakom serien och skådespelarna kommenterar lite om vad som händer i säsong tre. Och för er som inte vill veta det minsta om handlingen innan ni sett avsnitten rekommenderar jag att ni ser denna efter att ni sett själva avsnitten. Det är förövrigt rätt kul att höra vad skådespelarna själva tycker om sina karaktärers utveckling.

Vi får också dokumentärer om hur verklighetstrogen serien är och hur man filmat för att det ska se ut som om man haft kameran inuti en kropp. Vi får också en tur på polisstationen från serien, som naturligtvis bara är rekvisita och inte en riktig station.

Vi får dessutom se hur författarna tar fram ett manus, allt från hur de börjar med att brainstorma fram en handling som sen några av författarna sätts på att skriva till detaljer i avsnittet.


TRE SAKER

1. Dokumentären "The CSI shot: Making it real" finns med både på disk två och disk fem. Känns lite onödigt…

2. Jag kan inte låta bli att tycka att boxen ser rätt maffig ut. Visst den är inte unik på något sätt men det känns ändå rätt mäktigt när man viker ut den helt och den täcker nästan hela bordet…

3. Här finns en Wiki för serien och informationen är så enorm att jag nästan blir trött av att bara navigera på sidan.


HANS-ÅKE LILJA (2006-05-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA