Ytterligare en lyckad säsong

FILMEN

Säsong två av "CSI" fortsätter i samma stil som första säsongen. Nu har man dock jobba in karaktärerna ordentligt och alla som följer serien har en klar bild över vem som är vem och vad de pysslar med.

Gil Grissom är fortfarande den obestridde ledaren. Han är forskaren som med hjälp av forskning får fram svar på i stort sätt allt. Catherine Willows är hans ständige vapendragare och även om det finns andra starka viljor i teamet är det hon jämte Grissom som får anses som seriens huvudpersoner.

Resten av gänget består av Warrick Brown och Nick Stokes som både är de bästa av vänner men samtidigt väldigt tävlingsinriktade. Ni minns kanske att Warrick tidigare hade ett spelberoende? De täcker dock upp för varandra hela tiden och jobbar ypperligt bra som ett team.

Vi har även Sara Sidel som är den enda kvinnan i gruppen förutom Catherine. Personligen tycker jag att Sara är en rätt komplicerad karaktär som ibland kan vara lite svår att förstå sig på. Hon är dock väldigt duktig på det hon gör men man kan ana att hon inte alltid haft det så lätt.

Greg Sanders är minstingen i gänget. Den som alla driver lite med (även om det är på ett hjärtligt sätt). Han bevisar dock gång på gång att han är att räkna med och får mer och mer förtroende allt eftersom tiden går.

Utöver själva grundteamet har vi också kapten Jim Brass, polisen som alltid är med och tar hand om det farliga. Det är han som arresterar folk och som går in först med draget vapen för att säkra upp så att medlemmarna i CSI-teamet sen kan gå in utan att hamna i fara. I seriens början var han en rätt trumpen karaktär men har nu utvecklats och smälter bra in i teamet.

Vi har också doktor Albert Robbins som är den som tar hand om alla lik teamet släpar in. Det är han som obducerar kropparna och söker efter svar i kroppens allra djupaste hörn. Ingen åtråvärd uppgift men han sköter den bra.

Alla karaktärerna funkar bra ihop och det är egentligen ingen som inte passar in. Man har här lyckats väldigt väl med att få ihop en samling skådespelare (och karaktärer) som passar ihop med varandra. Kanske är det därför serien lyckats så bra?


EXTRAMATERIALET

Säsong två släpptes samtidigt som säsong ett här i Sverige och här liksom med säsong ett slarvade man och struntade (av okänd anledning) i att ta med något extramaterial.


TRE SAKER

1. I slutet av säsongen bygger man upp ett scenario som innefattar att Grissom börjar förlora hörseln. Ska bli intressant att se hur man går vidare med det.

2. I avsnittet "Cross-Jurisdictions" introduceras Horatio Caine och hans team från spinoffen "CSI: Miami". Detta avsnitt ska dock inte ses som ett pilotavsnitt för "CSI: Miami".

3. Säsongen innehåller precis som den första 23 avsnitt. Längden på säsongerna har pendlat mellan 23 och 25 avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2006-03-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA