Två nya medlemmar & en odräglig Horatio

FILMEN

Teamet i Miami är tillbaka och säsongen börjar med en tillbakablick på hur allt började. Hur det var innan CSI teamet var sammansatt och man har här lyckats riktigt bra med att få alla, med hjälp av smink, att se 12 år yngre ut. En kul återblick till hur det hela började.

Vi får även in två nya medlemmar i teamet. Jesse Cordoza som spelas av Eddie Cibrian känner de övriga i teamet från det avsnittet som visar hur allt börjande där han dyker upp och har en liten roll. Ett rätt effektivt sätt att få in en ny karaktär i serien utan att behöva lägga allt för mycket tid på att introducera honom. Vi får även se Walter Simmons som spelas av Omar Miller som ny tekniker i CSI labbet och ute på fältet.

För de andra karaktärerna förändras tämligen lite. Eric Delko gör en avstickare till åklagarmyndigheten men kommer snart fram till att det är på CSI han vill vara och så vips är han tillbaka igen. Hans och Calleighs relation håller i sig under säsongen även om den får sig en törn under de sista avsnitten. Natalia Boa Vista får efter att ha befunnit sig för nära en explosion börja bära hörapparat, något man vävt in i handlingen i ett senare avsnitt på ett bra sätt.

Och precis som jag varnade för i recensionen av säsong sju så fortsätter Horatio att vara alla överlägsen. Han hittar och kan saker som de andra missar och framstår därför som otroligt okunniga. Många gånger förstår man som tittare saker som de alla missar tills Horatio påpekar det för dem. Otroligt tröttsamt drag hos serien. Det har nu gått så långt att de bästa avsnitten är de där Horatio håller låg profil och de andra får träda fram, vilket känns trist.

Något som däremot är kul är att man den här säsongen har med ett avsnitt som är långt ifrån all den superteknik man använder i serien. I ett avsnitt blir Calleigh allvarligt skadad och medan hon ligger nedsövd träffar hennes "ande" offrets ande och hon är även den som löser gåtan. Övernaturligt med andra ord och det känns väldigt annorlunda när det gäller serien men samtidigt riktigt kul och uppfriskande.

Säsongen är helt okej även om den kanske inte är en av de bästa…mycket beroende på Horatio.


EXTRAMATERIALET

Glädjande har man lyckats få in rätt mycket extramaterial i denna utgåva. Vi får se hur man spelar in serien. Vi får se hur man fick alla att se yngre ut i det avsnittet som visar hur allt börjande och vi får en närmare titt på karaktärerna Jesse Cardoza och Walter Simmons. Vi får även en genomgång av säsongen (känns lite onödig när man just sett den) och de två avsnitt från "CSI: New York" och "CSI" som hänger ihop med "CSI: Miami" avsnittet. Vi får även några specialbakomkulisserna från detta samarbete mellan de tre serierna. Ordentligt tilltaget extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1. Ett av avsnitten hänger samman med systerserierna CSINY och CSI och man låter här Doktor Raymond Langston från "CSI" åka till Miami, New York och sen Las Vegas för att på så vis kunna besöka sina kollegor från de andra serierna.

2. Säsongen har 24 avsnitt.

3. Som vanligt avslutas säsongen med en cliffhanger.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby TrueHD 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Extramaterial:
Its been reel: Saying goodbye to film, Blast to the past, MDPD files: Jesse Cardoza & Walter Simmons, Twist of eight: Season in Review, Leaving Las Vegas: Langston heads east, Bear necessities, CSI: NY - Hammer down, CSI - episode 10.8 "The Lost Girls", Audio commentaries, episode 801 & 820
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA