Miami tillbaka i en tightare säsong

FILMEN

"CSI: Miami" är tillbaka för en andra säsong och som vanligt med en serie är det först i andra säsongen man börjar känna tryggheten i skådespelarna. Tryggheten i att karaktärerna vet vilka de är och skådespelarna vilka de spelar.

Tyvärr är huvudkaraktären Horatio Caine (spelad av David Caruso) rätt jobbig att titta på. Det känns hela tiden som om han poserar för kameran och det känns inte helt äkta. Som tur är har de övriga karaktärerna inte samma problem utan bär istället upp serien så att den blir riktigt bra trots Horatios enerverande Catwalk-drag.

Horatios sidekick och andreman (kvinna) är Calleigh Duquesne. Hon är för övrigt också den enda kvinnan i gänget sedan kollegan Megan Donner lämnade serien mitt under första säsongen. Att Calleigh är den enda kvinnan är en sanning med modifikation. Vi har också Alexx Woods som är seriens läkare och är den som undersöker offren som dyker upp under seriens gång. Hon har dock en något mindre roll och ingår inte i själva CSI-teamet. Övriga i teamet är för övrigt den noggranne Tim Speedle och den kaxige Eric Delko.

Som bekant är ju "CSI: Miami" en systerserie till "CSI" och även om serierna är otroligt lika finns det också några rätt stora skillnader. Den största är den att medlemmarna i CSI-teamet i Miami i första hand är poliser medan de i Las Vegas i första hand är brottsplatsundersökare. Förmodligen är det av den anledningen vi inte fått se någon polis assistera teamet förrän nu i andra säsongen. Det är nämligen nu Frank Tripp stiger in i handlingen.

En annan skillnad som blir rätt påtaglig efter att man sett några säsonger är att "CSI" är en serie som utspelar sig rätt mycket under nattetid, när det är mörkt medan "CSI: Miami" för det mesta utspelar sig under dagtid medan det är ljust och människor är lättklädda, precis som det ska vara i Miami.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett gäng dokumentärer. Dels en massa kortare som förklarar massor om den utrustning teamet använder i serien. Varje dokumentär är kort, informativ och effektiv. Kul att se en gång men sen räcker det.

Vi får också en dokumentär om specialeffekterna i serien som är riktigt intressant samt en dokumentär i vilken de inblandade i serien tänker tillbaka på säsongen och allt som hänt.

Personligen gillar jag sen sista bäst.


TRE SAKER

1. Säsong tvås färg verkar vara gult. Hela boxen är nämligen knallgul. Även innerförpackningen är gul liksom själva skivorna. Den passar dock på något udda sätt väldigt bra till serien även om den nästan lyser när man ställer den i bokhyllan.

2. David Caruso började sin karriär i TV serien "På Spaning i New York" men fick sparken då han fick storhetsvansinne och begärde fantasisummor i lön.

3. I avsnittet "MIA/NYC – NonStop" introduceras "CSI: NY" och dess karaktärer. Avsnittet ska dock inte ses som piloten för den nya serien utan mer som en introduktion.


HANS-ÅKE LILJA (2006-05-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2006
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
CSI: Miami: Visually Effective, TheTrace Lab Tour, The AV Lab Tour och CSI: Miami: Recalling Season II
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA