Aldrig har ett samtal varit viktigare

FILMEN

En efter en har de ett missat samtal i sin mobil. När de lyssnar på det får de höra sig själva dö. Meddelandet är daterat i framtiden och till deras förskräckelse visar det sig att de en efter en också dör just som det inspelade meddelandet förutspådde och exakt den tiden som samtalet påstår sig ha kommit.

Beths kompisar dör en efter och det är bara en tidsfråga innan det blir hennes tur. Det visar sig nämligen att den som dör, efter att han eller hon dött, ringer upp en annan person från telefonens adresslista. Den personen blir då näst på tur att få ett missat samtal. Det blir en kedjereaktion som påminner om de kedjebrev man fick som barn. De som spred sig från unge till unge och vill att man ska skicka iväg tuggummin eller klistermärken. Här är det dock telefonen som sprider dem och de har ett minst sagt hemskare budskap.

När sen Beths samtal väl kommer tar hon hjälp av polisen Jack vars syster också dött efter ett missat samtal. Tillsammans slåss de mot tiden för att hitta lösningen på gåtan. De måste dock hitta den innan fem i åtta samma kväll då Beths missade samtal är daterat…

"One missed call" är en rätt klassisk skräckfilm men med den skillnaden att man här tänkt till lite extra. Alla de som fått samtalen ser nämligen underliga människor innan de dör och till min glädje får alla dessa udda typer sin förklaring i filmens upplösning, en ganska väl genomtänkt förklaring dessutom.

Jag gillade "One missed call". Skådespelarna gör det de ska även om en del kanske inte ska räkna med att få en Oscarsstatyett inom en snar framtid. Det blir dock godkänt och Edward Burns som spelar Jack är dessutom riktigt bra. Inte helt oväntat lämnas också slutet öppen för en fortsättning och jag skulle bli mycket förvånad om det inte dyker upp en uppföljare rätt snart.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Filmen är en remake av den japanska filmen "Chakushin ari"

2. Guillermo del Toro erbjöds regissera filmen men tackade nej.

3. Jag gillar hur de personer de som fått telefonsamtalet ser ut. De ser riktigt kusliga ut.


HANS-ÅKE LILJA (2008-07-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA