Intressant film om ett riktigt otäckt ämne

FILMEN

"The Flock" handlar om Erroll Babbage (Richard Gere( som arbetar som kontrollant av sexförbrytare. Han åker runt och kollar så de sköter sig och inte begår nya brott. Han tar sitt jobb på stort allvar och det är fler än en som upplever hans besök mer som trakasserier än välmenande kontroller. Detta är dock inget som bekommer Erroll. Han är övertygad om alla som ingår i hans "flock" är potentiella återfallsförbrytare som måste kollas upp gång på gång.

Nu har han dock mer eller mindre fått sparken, även om man kallar det att han går i pension, och en ersättare ska tränas in och lotten faller på Allison Lowry som spelas av Claire Danes. Att hitta någon som är lika engagerad som Erroll är en omöjlighet men han gör sitt bästa för att lära ut allt han kan till Allison under de 18 dagar de har tillsammans innan hans tid är ute.

Under dessa dagar försvinner en 17-åring i det område där Errolls flock håller till och han misstänker genast att någon av dem är skyldig till brottet. Föga oväntat får han inte medhåll från någon annan men han ger sig inte och sakta men säkert övertygar han Allison att han faktiskt har rätt. Frågan är bara om han verkligen har det…

"The Flock" är en riktigt bra film om ett väldigt starkt ämne, sexförbrytare. Dessutom visar den rätt bra den frustration man kan känna inför de människor som begår den typen av brott och vilka handlingar det kan leda till om man inte passar sig. Gere är perfekt som den något till åren komna men otroligt engagerade byråkraten som gör sitt yttersta för att ingen av de sexförbrytare han har koll på ska återfalla i brott. Han slits mellan tron att han gör det rätta och att han håller på att gå för långt över gränsen för att göra det. En perfekt roll för Gere som här gör det mesta av den.

Även Claire Danes är bra som den naiva och gröna Allison som sakta men säkert, och lite mot sin vilja, tvingas inse att Erroll har rätt i mycket av det han gör och säger, även om ingen annan tror på honom. Tillsammans gör dessa två karaktärer "The Flock" till en mycket intressant film även om den behandlar ett riktigt otäckt ämne.


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr.


TRE SAKER

1. I en liten roll ser vi sångerskan Avril Lavigne och hon är faktiskt rätt bra.

2. Enligt IMDB.com ska det vara samma klipp som används när Erroll lägger plasten över liket i källaren som när han drar av plasten med skillnaden att klippet körs baklänges när han lägger tillbaka det. Döm själva om det stämmer eller inte.

3. Jag gillar verkligen KaDee Strickland som spelar den riktigt otäcke Viola Frye. Hon gör rollen utmärkt.


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (5/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA