Överdriven verklighetsbaserad historia

FILMEN

När filmen börjar och jag läser att den är baserad på en verklig historia blir jag positivt överraskad och även lite förvånad. Inget med det jag sett av filmen tyder på att detta skulle vara någon form av dokumentär. Och det är det inte heller. Detta är en komedi rakt av. I slutet av filmen får vi dock en uppdatering av vad som hänt med karaktärerna på riktigt så historien är faktiskt baserad på verkliga händelser, men jag har ändå svårt att se att man inte överdrivit det hela.

Filmen handlar om David som jobbar på ett värdetransportföretag där han kör värdetransportbil. På jobbet träffar han Kelly Campbell som i sin tur utnyttjar Davids känslor för henne och får honom att begå det största rånet i USA:s historia. 17 miljoner dollar lyckas han stjäla från sin arbetsgivare. Problemet är bara att hans kumpaner lurar honom och skickar honom till Mexiko för att ligga lågt när man i själva verket bara vill bli av med honom för att slippa dela bytet med honom.

Som David ser vi Zach Galifianakis som vi känner igen från "Baksmällan"-filmerna och det är mycket tack vara honom som det känns som om detta inte är något annat än en komedi. Det är väldigt svårt att se honom i en seriös roll. Men han fungerar rätt bra men det är svårt att se honom som en karaktär som funnits i verkligheten. Som Kelly ser vi Kristen Wiig och som kumpanen Steve ser vi Owen Wilson. Även de bidrar till att filmen blir en komedi, men de gör båda bra insatser.

"Masterminds" är en underhållande film, inte något mästerverk men helt klart sevärd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på Loomis Fargo Bank Robbery i Charlotte, North Carolina där man kom över 17,3 miljoner amerikanska dollar.

2. Jim Carrey var tänkt som Steve men rollen gick till Owen Wilson.

3. Jason Sudeikis är kul som lönnmördaren Mike McKinney.


HANS-ÅKE LILJA (2017-02-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA