Underhållande men väldigt förutsägbart

FILMEN

Att driva ett företag är inte lätt. Det får Clay Vanstone erfara. Han fick en del av sin fars företag när denne gick bort. Hans syster blev dock VD för hela koncernen och nu är hon på krigsstigen. Företaget går inte med vinst och hon hotar nu med att lägga ner Clays del. Han får dock en chans, att få Walter Davis att göra affärer med dem. Gör han det får företaget fortsätta annars måste man säga upp 40 procent av personalen - till att börja med. Dessutom måste man ställa in julfesten som hela företaget laddat för under lång tid.

Clay och hans medarbetare Josh och Tracey bestämmer sig för att ha julfesten i smyg och bjuda in Walter för att visa honom vilket bra företag de driver. Och det gör de med råge. Festen spårar ur och mitt i allt detta dyker Clays syster Carol upp. Allt verkar nu mörkare än någonsin för Clay och hans företag…

"Office Christmas Party" är kul men samtidigt väldigt förutsägbar. Jason Bateman och Olivia Munn gör bra insatser som Josh och Tracey. T.J. Miller som spelar Clay fungerar men han är väldigt nära att spela över flera gånger. Som Carol ser vi Jennifer Aniston och hon är... Jennifer Aniston. Hennes karaktärer är för det mesta väldigt lika, som om de vore systrar. Men hon fungerar okej. Jag skulle dock önska att vi fick se henne i något helt annat. Att hon spelade psykopat i en seriös film eller så. Det hade varit intressant att se.

Men filmen fungerar. Den underhåller och man skrattar. Den kommer inte gå till historien, men vad gör det? Alla filmer kan inte vara mästerverk.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Man tar i lite för mycket i filmen tycker jag. Folk beter sig inte så ens i en komedi…

2. I flygplatsscenen ser vi att Anistons karaktär har boken "The Girl on the Train". Hennes man Justin Theroux var med i filmversionen av den samma.

3. På Traceys kontor hänger en tavla med följande meddelande: "The only stupid questions are the ones you ask me before you ask the Web (or any question before my coffee)."


HANS-ÅKE LILJA (2017-05-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition Letterbox 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA