En skrämmande komedi

FILMEN

"Burying the Ex" handlar om Max och Evelyn som är nykära men väldigt olika. De lovar varandra evig kärlek och flyttar ihop och ganska snart börjar det skära sig mellan dem. Evelyn är helt inne i miljötänket medan Max är mer av en skräckfilmskille.

Evelyn målar om Max lägenhet i limegrön färg som är garanterat fri från bly utan att först kolla med honom. Ganska snart bestämmer sig Max för att göra slut, men innan han hinner avsluta förhållandet dör Evelyn. Till en början är Max förkrossad, men när sen Evelyn återvänder som en zombie vill han inget hellre än att hon ska dö - igen.

Filmen är en komedi rakt igenom. Visst det finns lite blod och sådant med, men det är inte läskigt utan allt är gjort så det blir kul. Och det är rätt kul. Kanske inte den roligaste filmen jag sett men ändå så man sitter och småler. Dock är Max halvbror lite för mycket och känns rätt överdriven. Han hade man lätt kunnat korta ner och tonat ner utan att det gjort något.

Max spelas av Anthon Yelchin och Evelyn av Ashley Greene och de gör båda en riktigt bra insats. De är roliga men inte för mycket och de gör sina roller bra. Man lyckats riktigt bra att förklä denna kärlekskomedi (som det faktiskt är) som en zombiefilm, om än en komisk sådan. Filmen underhåller och visst den följer inte alla zombieregler, men vem bryr sig? Det är inte meningen här.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Tyvärr avled Anton Yelchin i en tragisk olycka för inte så länge sedan.

2. Snacka om att Evelyn tar miljötänket till nya nivåer…

3. Det finns väldigt många hyllningar till zombiefilmer med här. En del rätt uppenbara medan andra är lite mer diskreta…


HANS-ÅKE LILJA (2016-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA