Inte mycket nytt under solen…

FILMEN

Courtney Cox och gänget är tillbaka i säsong två av "Cougar Town". Allt är sig likt och alla är tillbaka. Jules (Courtney Cox) är fortfarande lika nojig och oroar sig över både det ena och det andra. Och inte heller nu kan hon erkänna när hon har fel. Den här säsongen dejtar hon dessutom Grayson vilket ger en extra dimension på hennes nojor.

Grannarna Ellie och Andy fortsätter även de som vanligt. Andy som den toffel han är och Ellie som den dominanta modern. Lägg till detta Jules ex-man Bobby, deras son Travis och Jules kollega Laurie och alla är inräknade. Det ska dock sägas att "Cougar Town" är en rätt svår serie att recensera. Det finns liksom ingen röd tråd i handlingen genom säsongen. Varje avsnitt har sitt fokus och när avsnittet är slut är oftast just den story som avhandlat det också. Det är mer som om vi får titta in lite i deras liv under en kort stund för att sen skynda vidare.

I säsong ett var det lite svårt att inte jämföra Jules med Monica från "Vänner". Båda spelades ju av Cox. Nu i säsong två är det lättare att bortse från dessa likheter men å andra sidan tycker jag hela serien påminner mer och mer om just "Vänner". Visst, det finns mängder av skillnader men samtidigt finns det mycket likheter. Gruppdynamiken är liknande. Själva upplägget är liknande. Stilen på humorn är liknande. Nu behöver ju detta inte nödvändigtvis vara något negativt utan jag skulle snarare påstå att det är en utveckling som är en fördel. Man har behållit eller återanvänt det bästa från "Vänner" och lagt på lite nytt och fått "Cougar Town".

Min favorit av karaktärerna är dock helt klart den kuvade men ändå sprallige Andy. Jag gillar honom. Laurie är väl den som ibland blir lite för mycket men på det stora hela tycker jag skådespelarna och karaktärerna håller en jämn form och de kompletterar varandra väldigt bra. Det ska bli intressant att följa serien och se hur långt den kan gå.


EXTRAMATERIALET

En del extramaterial har man klämt in i boxen. Bland annat får vi en dokumentär om hur serien spelades in där det bland annat pratas lite om seriens namn och de titelkort som visas under inledningen på varje avsnitt så kolla lite extra på dessa när ni ser avsnitten. Vi får också se Andys drömmer som han har under sin siesta som han tar varje dag på jobbet. Dessa visades ursprungligen som webisodes på nätet. Sen får vi också lite borttagna scener och bloopers. Hyfsat extramaterial men inte mycket mer.


TRE SAKER

1. Säsong tre av serien är planerad att dra igång i mars 2012.

2. Säsong två innehåller 22 avsnitt, två mindre än säsong ett.

3. Tydligen vill Bill Lawrence (seriens skapare) ändra namnet på serien. Varför är lite oklart men just "Cougar" syftar ju på att Jules är äldre än de killar hon träffade i början av serien. Nu när hon inte gör det längre antar jag att man inte tycker det passar lika bra. Känns dock riskabelt att ändra titeln på en serie efter två säsonger…


HANS-ÅKE LILJA (2011-12-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2011
Bolag: Disney
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakom kulisserna, Andy's Dreams, Deleted Scenes och Bloopers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA