En rätt onödig film

FILMEN

Yogi Bear har tidigare funnits som tecknad film och nu har man gjort en animerad björn och placerat den i en spelfilm med riktiga människor. Idén är inte fel. Yogi och hans kompis Boo Boo ser riktigt bra ut. Tyvärr har man dock inte alltid fått det att se bra ut när de agerar tillsammans och framför allt med riktiga människor. De ser ibland väldigt pålagda ut.

När det sen gäller själva storyn är den rätt banal. Yogi och Boo Boo stjäl picknickkorgar från gäster i nationalparken där de bor. Parkskötaren blir arg på dem och säger till dem att sluta, vilket de naturligtvis inte gör. Men så en dag kommer stadens korrupte borgmästare dit och meddelar att parken ska stängas och att alla träd ska huggas ner och säljas. OM inte parken börjar gå med vinst förstås. Då kan man inte lägga ner den. Yogi, Boo Boo och parkskötaren har en vecka på sig att få parken att gå med vinst.

Ingen djupare handling alltså. Dessutom är karaktärerna riktiga karikatyrer på riktiga människor vilket gör hela filmen rätt löjlig. I stället för att bli charmig och mysig blir den nu mest pinsam och tråkig. Allt är väldigt förutsägbart och man sitter hela tiden och hoppas på att någon oväntat ska hända... men det gör det aldrig.

"Yogi Bear" får nog lite svårt att hitta en passande publik. De små gillar den nog men har förmodligen lite svårt att hänga med i handlingen och de som hänger med i handlingen tycker förmodligen att densamma är rätt fjantig. När sen inte specialeffekterna heller hållet måttet blir "Yogi Bear" en rätt onödig film som förmodligen kommer att falla i glömska rätt snart.


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet får vi bland annat en karta över nationalparken där man kan gå till de olika ställen och där se olika minidokumentärer om filmen. Dessa är rätt intressanta men sättet man kommer åt dem är så krångligt att jag knappt orkar se alla, Sen får vi även se hur rösterna spelades in och vi får ett frågespel där det gäller att vara smartare än en björn..


TRE SAKER

1.Yogis röst görs av Dan Aykroyd och Justin Timberlake gör Boo Boos röst.

2. Filmen är rätt kort. Endast 80 minuter lång.

3. Tom Cavanagh som spelar skogvaktaren har ni säkert sett i TV-serien "Scrubs",


HANS-ÅKE LILJA (2011-08-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Spending a day at Jellystone Park, Justin Timberlake & Dan Aykroyd voicing Yogi & Boo Boo, Ranger Jones' real- life audition with a bear, Roaring rapids, basket-nabbers, Are you smarter than the average bear?, New Looney tunes cartoon rabid rider, Yogi bear mashup!
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA