Bedrövligt jobbigt att lyssna

FILMEN

I "Alvin och gänget 2" är de tre ekorrarna Alvin, Simon och Theodore tillbaka. Den här gången tvingas de flytta in hos en bekant när deras manager Dave skadar sig och hamnar på sjukhus. Dave har dessutom bestämt att de måste gå i skolan för att komma ifrån det galna rockstjärneliv de lever. När det sen visar sig att skolan har det kämpigt ekonomiskt ställer de upp i en talangtävling för att vinna ihop lite pengar till skolan. De får dock konkurens av en trio kvinnliga ekorrar, Korretts. En hård kamp om vem som ska ta hem segern inleds och slutar naturligtvis med att de blir vänner och tillsammans framför låten som vinner hela tävlingen. Sockersött, men ack så tråkigt.

Om man bortser från det bisarra i att ekorrar går i skolan med vanliga människor, att de är med och spelar amerikansk fotboll fast de är mindre än bollen och att de stångas med skolans tuffingar har man kommit en bra bit på väg. Allt detta måste man dock köpa för att över huvudtaget orka se färdigt filmen. Gör man inte det är det lika bra att ta något annat istället.

Ekorrarna är animerade och människorna riktiga och det ska jag villigt erkänna att oftast ser det riktigt bra ut när det agerar mot varandra. Filmens verkliga problem är dock ekorrarnas röster. De är så pipiga att när man över huvud taget hör vad de säger är det som om en kniv har stuckits in i öronen. Det är olidligt och visserligen har ungar högre toleransnivå för sådant än vi vuxna men jag förstår inte varför man inte kan låta dem pipa lite lagom.

Nä, "Alvin och gänget 2" ligger hästlängder efter de riktigt bra barn- och familjefilmerna som finns där ute. Men om ni nu ändå ska se den, se till att ha en uppsättning öronproppar framtagna till varje vuxen som ska vara med, det lär behövas.


EXTRAMATERIALET

En massa musikklipp från filmen. Totalt meningslöst och urtråkigt.


TRE SAKER

1. På DVD:n finns också möjligheten att ladda ner en digital kopia av filmen.

2. Det finns naturligtvis även ett svenskt ljudspår med och det leder osökt en att tänka på de där dåligt synkade reklamfilmerna som visades på TV för några år sen.

3. Tänk på att jag är vuxen. De yngre kommer förmodligen att älska Alvin och hans polare.


HANS-ÅKE LILJA (2010-05-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Musikinslagen från filmen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (5/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA