En mycket ovanlig tidsmaskin

FILMEN

Adam, Jacob och Lou är tre barndomsvänner som var väldigt tighta när de var yngre. Nu lever de alla rätt meningslösa liv och har egentligen ingen kontakt över huvudtaget. Detta förändras dock när Lou försöker begå självmord och Adam och Jacob bestämmer sig för att ta med honom (och Adams systerson Nick) till den skidort där de hade som roligast under 80-talet när de festade, åkte skidor och jagade tjejer hela tiden.

När de kommer dit upptäcker de dock att staden nu är en utdöd håla dit ingen längre åker. Trots detta bestämmer de sig för att stanna och göra det bästa av situationen. Och det enda som verkar vara något att ha är den badtunna de har tillgång till. När de sen festar som bäst och råkar de spilla alkohol på tunnas kontrollpanel förvandlas den till en tidsmaskin som för dem tillbaka till deras glansdagar under 1986.

Som ni hör kanske inte upplägget håller hela vägen. Själva badtunneidén är definitivt inte den bästa man byggt en film på, men trots detta funkar filmen ändå hyfsat. Det är nästan alltid kul med folk som åker tillbaka i tiden och då speciellt till ett år man själv kan referera till. Men sen är det alldeles för mycket kiss- och bajshumor för min smak och återigen, själva idén med en badtunna som tidsmaskin och hur de ska ta sig hem igen är rätt dålig om man tänker för länge på dem.

I rollen som Adam ser vi John Cusack och även om jag inte sett alla hans filmer känns denna inte riktigt som hans typ av filmer. Komedier, ja men inte med så låg humor som denna har emellanåt. Men jag sa ju att filmen funkade hyfsat, tänker säkert någon nu och jo, det gör den. Den var underhållande emellanåt och vissa scener var riktigt kul medan andra var tvärtom riktigt dåliga, men totalt sett är "Hot tub time machine" ändå ett hyfsat tidsfördriv.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av borttagna scener och alternativa och förlängda tagningar. En del kunde kanske ha används i filmen med de flesta hör hemma i papperskorgen, där de till slut hamnade.


TRE SAKER

1. Det amerikanska omslaget är mycket roligare än det svenska då det visar huvudpersonerna både som de ser ut nu och hur de såg ut 1986…

2. Chevy Chase dyker upp som badtunnereparatör.

3. Naturligtvis, som alltid med filmer som ska utspela sig ett visst år finns det misstag. Här ska det vara 1986 men ändå ser vi en poster för "Rambo 3" (kom först 1988) och vi hör låten "I Just Died In Your Arms tonight" med Cutting Crew trots att den inte kom förrän 1987. Och det finns fler exempel…


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Borttagna scener och Alternativa och förlängda tagningar
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA