Mannen alla vill ha… en gång

FILMEN

Tänk dig att alla tjejer tror att de efter att de haft sex med dig hittat den rätte, mannen de ska leva resten av livet med, deras livskamrat. Så är det för Charlie. Kvinnorna står i kö för att få tillbringa en natt med honom för att de tror att de ska finna evig lycka med mannen i deras liv efteråt.

Charlies kompis Stu tycker att han ska utnyttja situationen och ha sex med så många kvinnor han kan. Till en början gör Charlie också just det och faktum är att det hela verkar funka, både för Charlie och för kvinnorna. Han får så mycket sex han orkar med och de hittar faktiskt den stora kärleken efter att de tillbringat en natt med honom.

Allt är perfekt alltså… tills Charlie träffar Cam, kvinnan som är den rätta för honom. Problemet är bara att om han är med henne kommer hon att falla för nästa man hon träffar och på då inte längre vilja vara med honom.

Charlie som aldrig varit övertygad om att förbannelsen varit på riktigt måste nu testa den för att vara säker. Han törs inte chansa på att den faktiskt sann. Sagt och gjort, han och Stu letar upp den mest oattraktiva kvinnan de kan hitta. Planen är sedan att Charlie har sex med henne varpå Stu bjuder ut henne. Blir de sen inte ett par är förbannelsen bara larv. Gifter de sig är den på riktigt.

De blir inte och det är nu alltså fritt fram för Charlie att gå hela vägen med Cam. Morgonen efter ser han dock att den oattraktiva kvinnan trots allt ska gifta sig. Charlie blir förstås vansinnig då han inser att Stu lurat honom och inte alls datade henne som planerat. Frågan nu är om Charlie kan bryta förbannelsen eller om han förlorat henne för alltid.

"Good Luck Chuck" är rätt rolig även om den innehåller en hel del sexskämt som är lite väl låga. Dessutom är Charlies kompis Stu rätt överdriven och larvig. Jag förstår varför de har med honom men personligen gillar jag honom inte. Han är lite för mycket.

Dane Cook och Jessica Alba är bra som Charlie och Cam. De passar i rollerna och är faktiskt riktigt roliga. Jag har inte sett dem i så mycket tidigare men fick ett väldigt gott intryck av dem här. Hade man bara minskat ner lite på Stus roll i filmen så hade det kunnat bli riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Filmen är fullmatad med extramaterial. Vi får förutom kommentarspår sju minidokumentärer om olika delar av filmen som tillsammans ger en bild över vad som hände bakom kamerorna.

Vi får också borttagna och förlängda scener, tabbar, alla sexscenerna från filmen och något som kallas för "ad libs". "Ad libs" är när en av skådisarna gör samma scen flera gånger och improviserar fram olika roliga one-liners varje gång. Rätt kul att se.


TRE SAKER

1. Cam är rätt klantig och den helt klart roligaste scenen är när hon går in i en lycktstolpe. Det ser verkligen ut att göra ont.

2. Gillar man pingviner kommer man definitivt att få sitt lystmäte tillgodosett här.

3. Från början skulle Jennifer Love Hewitt spela Cam men på grund av andra saker var hon tvungen att dra sig ur. Personligen tror jag att vi ska vara glada för det. Jennifer är en bra skådespelare men jag tror inte att hon kunnat spela klantig lika bra som Jessica Alba.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarsspår, 7 minidokumentärer, Tabbar & missar, Multi-angle scene och Borttagna scener
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA