Början slutet

FILMEN

Som med tidigare säsonger tar denna vid där den innan slutade. Stillson ska till att gifta sig med Miranda som egentligen inte alls vill gifta sig med Stillson. Naturligtvis är Johnny där och försöker hjälpa henne ur situationen. Vi får också se mer av den karaktär som faktiskt redan introducerades i förra säsongen, Malcom Janus. Han är nu Stillsons högra hand och gör allt och lite till om bara Stillson ber honom.

Tyvärr tar serien en rätt tvär vänding i och med säsong fem och blir mer konspirationsteoriorienterad vilket absolut inte känns som rätt väg att gå. Inledningen av säsongen får en också att misstänka andra förändringar då varken Sarah, Walt eller JJ är med i de inledande avsnitten. Johnnys ständige vapendragare Bruce återfinns dock vid hans sida och det är ju alltid något. En annan som återfinns vid Johnnys sida, om än för en kortare period, är journalisten Dana Bright som inte synts till sen de första säsongerna. Nu känns det dock väldigt bra att ha henne här och hon och Johnny interagerar väldigt bra ihop.

En karaktär som funnits med sedan starten är pastor Gene Purdy. Hans medverkan i serien är dock ojämn och under vissa stunder är han mest frånvarande. Här får vi dock lite mer av hans historia och det är väl kanske inte vad man väntat av en pastor.

Beklagligt nog blir konspirationerna fler och fler framemot slutet av säsongen och sista avsnittet känns nästan mer som ett "Arkiv X"-avsnitt än ett "The Dead Zone"-avsnitt vilket inte känns så bra inför den kommande sjätte säsongen. Vad som däremot är glädjande är att det också avslöjas att Sarah är gravid. Vad man dock inte berättar är om det är Walt eller Johnny som är pappan… Upplagt för ordentliga konflikter i seriens sjätte och sista säsong med andra ord.


EXTRAMATERIALET

Inget, trots att det finns på den amerikanska utgåvan.


TRE SAKER

1. Se till att ge avsnittet "Symmetry" en ärlig chans innan ni dömer ut det. Det känns otroligt virrigt till en början med det klarnar, jag lovar.

2. Favoritavsnitten i den fjärde säsongen är "Independence Day" och "Vortex".

3. Tyvärr slarvas Sarah bort under säsongen. Även Johnny och Stillsons relation är under säsongen bristfällig vilket känns mycket trist.


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA