Trevlig film med tillrättalagt slut

FILMEN

Tänk dig att du har allt. Ett bra jobb där du är eftersökt, ett bra äktenskap med en kvinna som du verkligen älskar, gott om pengar och ett hus som gör de flesta avundssjuka. Detta är hur Jack Giamoro liv ser ut i filmen "Man about town". Åtminstone när filmen börjar. Sen bestämmer han sig för att gå en dagboksskrivarkurs och allt förändras.

Jack är delägare i en firma som företräder framförallt manusförfattare i Hollywood. Jack är här den mäktigaste av de mäktiga. Finns det en kund som är värd att ha kan Jack fixa honom. Och nu är det David Lilly Jack fått ögonen på.

Inför deras möte får dock David reda på att Jack går en dagboksskrivarkurs och hånar honom minst sagt för det när de ses. Jack misslyckas med värvningen av David och detta blir början på vad som förmodligen är de värsta dagarna i hans liv. I samma veva får han också reda på att hans fru, Nina, haft en affär med en annan av hans klienter, Phil Balow. Jack vill naturligtvis sparka Balow men blir nedröstad av de andra delägarna då han är firmans största klient.

Som om detta inte vore nog visar det sig också att en av deltagarna i Jacks dagboksskrivarkurs, Barbi, har skickat in inte mindre än fem manus till Jack som alla gått honom obemärkt förbi. Fylld av hämndlystnad stjäl hon hans dagbok, som nu innehåller mycket känslig information, för att använda den till en artikel hon arbetar på. Jack befinner sig plötsligt på livets botten och sjunker bara djupare och djupare.

Innan jag såg filmen var jag övertygad om att den var en komedi men ju mer jag såg insåg jag att filmen mer är drama med lite komiska inslag. Visst det finns en hel dem man kan skratta åt men i grund och botten är det en film om en man vars liv fastnat i en neråtgående spiral.

Ben Affleck är perfekt i rollen som Jack och både Rebecca Romijn som spelar hand fru Nina och Ling Bai som spelar Barbi Ling gör mycket bra ifrån sig. Slutet kanske är lite för tillrättalagt men i övrigt är "Man about town" en rätt trevlig film där man på samma gång både tycker synd om och skrattar åt Jacks öde.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller tyvärr inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Vi ser John Cleese i en liten roll som lärare för den dagboksskrivarkurs som Jack deltar i.

2. Jag trodde att jag sett rätt stora akvarium i privata hem men inte förrän jag såg filmen hade jag sett ett som man kan gå ner i med dykarutrustning…

3. Kolla längden på cigaretten i "Basic Instinct" scenen…den växer och krymper om vart annat.


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA